Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya Gençlik Merkezi Lideri Selim Türkmen tarafından İnstagram üzerinden canlı yayınlanan ‘Genç Söyleşi’ programına konuk oldu.

Moderatör Selim Türkmen, Rektör Prof. Dr. Elmacı'ya, Amasya Üniversitesi tarafından yürütülen projeler, çalışmalar ve üniversitenin gelişimi hakkında sorular yöneltti.

‘Öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını isteyen’ Rektör Elmacı, Üniversite hakkında şu bilgileri verdi:

“YÖK tarafından Covid-19 kaynaklı derslerin uzaktan eğitimle yapılacağının duyurulduğu tarih 16 Mart 2020 Pazartesi günü. Amasya Üniversitesi UZEM tarafından yaklaşık 16000 kullanıcı ve 2500 dersin tamamının uzaktan eğitim sistemine (ALMS) tanımlanıp, uzaktan eğitim yoluyla senkron (eş zamanlı) ve asenkron (eş zamansız) olarak verilmeye başlandığı tarih ise 23 Mart 2020 Pazartesi günü. Türkiye üniversitelerinin arasında bu kadar kısa sürede hazırlıklarını yaparak ders vermeye başlanması Amasya Üniversitesi açısından büyük bir başarıdır. Bu açıdan UZEM’deki sorumlu arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Pandemiden dolayı üniversitemiz bünyesindeki bölüm ve programlardaki öğrenci kontenjanlarında herhangi bir değişiklik yok.  Ancak üniversitemiz 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren, Teknoloji Fakültesi bünyesindeki Bilgisayar Mühendisliğine, Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüne, Havacılık Yönetimi Bölümüne, Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu bünyesindeki iki farklı programa ilk defa öğrenci alacak. Üniversitemize kazandırdığımız her bölüm ve program, ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin gelecekteki ihtiyaçlarını dikkate alarak belirlenmektedir.

Öğrenciler hedeflerini büyük tutsunlar. Attıkları ok hedeflerini tutsun. Bir hedef belirledikten sonra çok çalışsınlar. Üniversite insan yaşamının en güzel yıllarıdır. Üniversiteli gencin en bol buldukları boş zamandır. Gençlerin zaman açısından bilgiye en rahat ulaşabilecekleri dönem bu dönem. Kitaba, bilgiye ve sordukları sorulara cevap alabilecekleri değerli hocalarının olduğu bir dönem. Bir yabancı dil öğrensin gençlerimiz. Bir spor dalında ya da sanat dalında kendilerini geliştirsinler. Ulaşmak istedikleri iyi bir nokta belirlemeleri gerektiğini düşünüyorum.

Amasya Gençlik Merkezine bu programdan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.