Amasya İl Genel Meclisi 2020 Temmuz ayının dördüncü birleşimini 06.07.2020 Pazartesi günü İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Cemalettin Karaköse, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Başkan Zeki Erarslan konuşmasında; İlçelerimizin köy yollarına yapılacak asfaltların ilçelere ayrılan kısmı bütçeden karşılanmaktadır. Hamamözü Kaymakamlığı, İlçe Özel İdare Müdürü ve sizler tarafından karar verilir. Merkezden asla idareye karışmıyoruz. Siz Özel İdare Müdürünün yapacağı işleri yapıyorsunuz. İlçenin problemlerini bileceksiniz ama İlçe Özel İdare Müdürleri işi takip edecektir. Samimi olalım, birlikte karar verelim. İl Genel Meclisi olarak her zaman hizmet için varız” dedi.

İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Karaçam konuşmasında; “Hamamözü’nde 6 köyün yol ağı asfalt yapılması talebinde bulunduk. Bugüne kadar sıcak asfalt yapılmadı. Gölet talebimiz vardı, yapılmıyorsa Sarayözü köyüne havuz yapılsın gibi ilçemizin sorunlarını dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Meclis üyeleri Osman Faruk Altunay, Hüseyin Durmuş ve Deniz Sümer konular üzerinde görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddeleri şöyledir;

İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet KARADUMAN, Ömer ERKEK, Gürkan ERKİŞİ ve Hüseyin DURMUŞ’un müşterek imzalarıyla verilen önerge doğrultusunda; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merzifon’un merkezi yerinde bulunan eski binana ile kütüphane olarak kullanılan yerin birleştirilerek yeni bina kazandırılması ilgili Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarınca tanzim edilen rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin KARAÇAM’ın imzası ile Meclis Başkanlığına verilen yazılı önerge doğrultusunda; İlimiz Hamamözü belediyemizce tahsis edilecek yere kapalı Pazar yeri yapım işinin Özel İdare bütçesinden karşılanarak yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık, Komisyonlarınca tanzim edilen rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin DURMUŞ ile Gürkan ERKİŞİ’nin müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen yazılı önerge doğrultusunda; Merzifon İlçesi İstanbul yolu üzerinde yol kenarında perakende şekilde bulunan satıcıların bir araya toplanıp görüntü kirliliğinin giderilmesi amacıyla sağlı sollu köylü pazarlarının kurulmasıyla ilgili Tarım Orman ve Hayvancılık ile Köy İşleri komisyonlarınca tanzim edilen rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Başkanlığına verilen 6 adet önerge önce gündeme alındı, ardından ilgili komisyonlara sevki oy birliği ile kabul edildi.