05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 21:05

Bimarhane (Darüşşifa) Kafe Olarakta Hizmet Verecek

Amasya belediyesi bünyesinde Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi olarak kullanılan Bimarhane (Darüşşifa) artık, bölge insanı ve şehri ziyarete gelen turistlere kafe olarakta hizmet verecek.

AMASYA
Giriş Tarihi : 13-07-2020 10:32   Güncelleme : 13-07-2020 10:32
Bimarhane (Darüşşifa) Kafe Olarakta Hizmet Verecek

Amasya belediyesi bünyesinde Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi olarak kullanılan Bimarhane (Darüşşifa) artık, bölge insanı ve şehri ziyarete gelen turistlere kafe olarakta hizmet verecek.

 

İlhanlı döneminden günümüze ulaşan tek eser olan ve Anadolu'da müzikle tedavi yapılan ilk hastane olarak bilinen Bimarhane, 2011 yılında müzeye dönüştürülerek Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi olarak hizmet vermeye başladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren bu alan artık bölge insanına ve şehri ziyarete gelen turistlere kafe olarak ta hizmet verecek.

‘TARİHİ DOKU MUHAFAZA EDİLEREK, YENİ ALANLAR OLUŞTURULACAK’
Amasya Belediyesi olarak gelişen teknoloji ve değişen zamanla birlikte müzelerden daha etkin bir şekilde faydalanmak adına bir takım yenilikler gerçekleştireceklerini belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oğuzhan Zobu, “Artık müzelerimizi sadece ziyaret etmek için değil keyifli zaman geçirebilecek yerlere dönüştürmek için çalışıyoruz. İlk olarak Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Tarih Müzemizde güzel bir kafe açmayı planlıyoruz. Tarihi dokuyu muhafaza ederek oluşturacağımız alanda misafirlerimiz müze ziyaretlerinden sonra oturup dinlenebilecek ve hoş vakit geçirebilecekler. Yine müzemizde şekillendireceğimiz kütüphane ile tarihi bir ortamda misafirlerimizin kitap okumaları için imkan sağlamış olacağız. Konservatuarımızın vereceği konserler ile müzemiz kuruluş amacına uygun faaliyet göstermiş, olacak. Misafirlerini kitap, müzik ve çay eşliğinde ağırlayacak olan müzemiz hemşehrilerimizin hoş vakit geçireceği nadide yerler arasına girecek” dedi.

Amasya’nın son zamanlarda turizm anlamında yoğun ilgi görmesi, tarihi dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olması nedeniyle şehre gelen misafirlere derin bir iz bırakıyor. Şehzadeler şehri olması ve tarihi dokusunu muhafaza etmesi sebebiyle Amasya, insana tarihte yolculuğa çıkma hissiyatı veriyor. Camileri, medreseleri, hamamları ve konakları ile birçok medeniyete ev sahipliği yaptığının gösteren Amasya, birbirinden güzel müzeleri ile de ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert