05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:12

KIZILAY'dan 4 Milyon Kişiye Yardım Planlaması

Türk Kızılay Amasya Şube Başkanı Mahmut Albayrak, 2007 yılından bu yana Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor.

AMASYA
Giriş Tarihi : 13-07-2020 10:44   Güncelleme : 13-07-2020 10:44
KIZILAY'dan 4 Milyon Kişiye Yardım Planlaması

Türk Kızılay Amasya Şube Başkanı Mahmut Albayrak, 2007 yılından bu yana Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor.

Vekâleti alınacak kurban hisseleriyle yurt içi ve yurt dışında 4 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, Kurban bayramının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu 4 kıtada yaşatacak dedi.

Albayrak, “Kızılay'ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2020 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşuyor. Kızılay bu yıl, Türkiye de dahil16 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesecek. Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içi için 1050 TL, yurt dışı için 850 TL olarak belirledi.

Amacına uygun kuralına uygun
Kızılay'ın “Kurban'da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veteriner hekimler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veteriner hekimler ve noter de eşlik edecek.
Yurt içi hisselerinden elde edilecek kurban etleri kavurma işleminden sonra, konserve haline getirilecek. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aşevlerinde de dağıtımlar yapılacak.

İyilik sınır tanımıyor
Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverlerin kurban vekâletleri yurt içinin yanı sıra Türk Kızılay'ın Somali, Senegal, Sudan, Güney Sudan, Pakistan, Afganistan, Endonezya, Bangladeş, Bosna Hersek, Suriye, Yemen, Irak, Filistin ve K.K.T.C.'de bulunan 14 delegasyon ile Kuzey Makedonya'da kesim işlemlerinden hemen sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış,
Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlarımızın; Kurban vekalet bağışlarına Türk Kızılay Amasya Şubesi olarak talibiz. Bütün ibadetlerimizin kabul ve makbul olması dileklerimiz ile, Bu sene yurtiçi 1.050TL yurtdışı 850TL vekalet vermek isteyen herkesi Gümüşlü camii altındaki ofisimizde nakit olarak makbuz karşılığı veya kredi kartı troy olanlar 4 taksit ile olmayanlar tek çekim ile yada Türkiye Kızılay Derneği Amasya Şubesi Ziraat bankası TR65 0001 0000 3000 0018 6852 34 IBAN, kuveyttürk TR43 0020 5000 0956 6868 3000 01 IBAN, vakıfbank TR090001500158007282616705 IBAN hesaplarımıza ad soyad ve cep telefon bilgilerinizi yazdırarak vekaletlerinizi verebilirsiniz. internet bankacılığını, mobil bağış uygulamasını,168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.
Kuruluş amacında da olduğu gibi 152 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahiplerinemilletimizinmerhamet elini uzatan Türk Kızılay, insanlığın zor günlerden geçtiği koronavirüs salgınında da yüzbinlere yardımlarıyla destek oldu, olmaya da devam ediyor. Kızılay, Kurban Bayramı'na az bir zaman kalan bu dönemde de daha çok sofrayı bereketlendirmekiçin artık geleneksel hale gelen ve sloganı da; “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” olan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası'nı yürütüyor.
2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırılıyor. Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız.
Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine, sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak.
Zaman kavramı olmaksızın mazlum ve mağdurların yanında olan Türk Kızılay'ın hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek büyük önem taşıyor. Kampanyamıza ilişkin film, vtr, fotoğraf, bilgi notu, görsel gibi dokümanların yer aldığı linki de aşağıdapaylaşıyorum.Bir kanaat önderi ve sorumlu bir medya mensubu olarak kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları vekâletlerinivermeye davet etmeniz, daha çok ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilmemizin yolunu açacak.
Her dönemde olduğu gibi Kızılay'ı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız, gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert