Amasya Şoförler Odası Başkanı Mürsel Çapkın, odanın hizmetinde kullanılmak üzere yaptırılan binanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Oda Başkanı Çapkın açıklamasında şunları söyledi; “Bugün burada toplanmamızın sebebi Odamızın binası ile ilgili bir bilgi verme amacı ile toplanmış bulunmaktayız. Hepinize hoş geldiniz der saygılar sunarım.

Mülkiyeti Odamız adına kayıtlı Beyazıt Paşa Mahallesi, Mehmet Varinli Caddesinde 781 ada ve 52 parselde bulunan taşınmaz binanın, Eskimesi, Ekonomik ömrünün dolması ve kiraya verilememesi, mekruh bina durumuna düşmesinden dolayı ve yanımızda bulunan binaların yenilenmesinden ötürü, yıkılarak yeni bina yapılması için, Odamızın 13.01.2018 Tarihinde Yapılan Olağan Genel Kurulda anlaşma usulü ile Kat karşılığı Yeni bina yapılmasına için Amasya’mız da çalışan inşaat firmalarından alınan teklifler değerlendirilerek Odamızın Menfaatine uygun teklifi yapan Ayyıldız Turizm İnşaat Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile sözleşme imzalanmıştır.

Yapılan Sözleşmeye göre Bodrum hariç altı kat yapılacağı bodrum kat, giriş yani 1 kat, 2.kat ve 3. Katların odamıza verileceği buna karşılık 3. Kattan müteahhitte 1 yıl içerisinde çeşitli tarihlerde 165 bin TL verileceği 4.5.6. katların Müteahhitte verileceği Belediyeden inşaat izin Ruhsatı alındıktan sonra 1 yıl içerisinde anahtar teslim yapılması şeklinde anlaşma yapılmıştı.

Şimdi İse Binamızın hemen hemen kaba inşaatı bitmiştir. Müteahhit firmaya 1.taksit peşin 2. taksit Boya aşamasında 3. taksit Anahtar tesliminde ödenmek üzere Toplamda 165.bin TL ödenerek Bodrum Kat ve 1. Kat 2. Kat 3. Kat Odamıza Tahsis edilerek Binamız tahminen yılsonuna kadar teslim alınacaktır.

Odamıza ve Amasyalı esnaflarımıza hayırlı olmasını dilerim.

Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım oda üyelerimize yeni bina kazandırarak, arkamızda bir eser bırakmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Burada emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma oda başkanlarıma, bugüne kadar inşaat aşamasında hiçbir aksaklık yaşanmadan inşaatı devam ettiren AY Yıldız İnşaat Yetkilisi ALİ YILDIZ Beyefendiye ve ekibine, Siz yazılarınızda Adaletli doğru haberlerinizle halka yansıtan, Çok Değerli Basın da Görevli arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Değerli Başkanlarım, Kıymetli Basın Mensupları, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ünde söylediği gibi TÜRK ŞOFÖRÜ EN ASİL DUYGUNUN İNSANIDIR. İşte bu söylemde olduğu Oda üyelerimizden Elma Taksi Yazıhanesinden İsmail Caner KÜÇÜK kardeşimizde Mesleki ve Ahlaki Bir Davranış Göstererek Asil bir davranış yapmıştır.

Odamızın Üyesi İsmail Caner KÜÇÜK Kardeşimiz 24.06.2020 tarihinde Mesleğini icra ettiği Esnada seyir halinde giderken önünde giden araçtan düşen Çek sayfasını Emniyet Güçlerine telim ederek çekin sahibine ulaşması sağlamıştır.

Tüm meslektaşlarına örnek olacak bu davranışından dolayı kendilerine Takdir ve teşekkürlerimizin ifadesi olarak kendisine plaket takdim etmek isteriz” dedi.