15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Amasya Üniversitesi çatısı altında ‘Türkiye’yi İçeriden Kuşatma Harekâtı: 15 Temmuz’ konulu konferans ve Demokrasinin Zaferi 15 Temmuz 2016 konulu Fotoğraf Sergisi düzenlendi.

Konferans öncesi Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ile davetliler, Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında hazırlanan “15 Temmuz 2016” konulu fotoğraf sergisini gezdiler.

Amasya Üniversitesi Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ali Çiftçi’nin konuşmacı olarak katıldığı konferans Amasya Üniversitesi Milli Hakimiyet Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı P. Alb. Mehmet Atlı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız, Amasya Belediye Başkan V. Hasan Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, üniversite personeli ve vatandaşlar katıldı.

Program; 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehit ve gazilerimiz adına saygı duruşu ile İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten sinevizyon gösterisi ile devam etti. Daha sonra Doç. Dr. Ali Çiftçi tarafından sunulan ‘Türkiye’yi İçeriden Kuşatma Harekâtı: 15 Temmuz’ konulu konferans başladı. Doç. Dr. Çiftçi konuşmasında Türkiye’de darbeler tarihi, FETÖ’nün uluslararası ilişkilerdeki konumu ve darbe girişiminin ülkemizdeki siyasal-hukuksal-ekonomik sonuçlarından bahsetti.

Program sonunda, Vali Mustafa Masatlı Doç. Dr. Ali Çiftçi’ye çiçek takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı tarafından da fidan sertifikası verildi.