Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya İl Kadın kolları Başkanı Zeynep Ateş: 'İstanbul Sözleşmesi'ni karalamaya ve kaldırmaya yönelik girişimlerden derhal vazgeçilmelidir' dedi.

İstanbul Sözleşmesinin, başta Türkiye olmak üzere kadınlara karşı şiddetle mücadelede en kapsamlı ve kadın hareketlerinin en somut kazanımı olan sözleşme olduğunu kaydeden ateş açıklamasını devamında;”İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik her türlü şiddetin Önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunmamı, suçluların cezalandırılması ve son olarak çocuğa ifa kadına yönelik şiddete karşı insan haklan temelli bir sözleşmedir.

Kadınların korkmadan, güven içerisinde, şiddetten uzak ve ayrımcılığa uğramadan yaşamasına olanak sağlamaktadır. Basına yansıyan ve dehşet içerisinde okuduğumuz Ensar Vakfı'nın yaptığı kamuoyu açıklamasına göre, İstanbul Sözleşmesi ile güvence allına alman yaşama hakkı ve kadın-erkek eşitliği kavramlarının ihlal edilmek İstendiği ortadadır.

Kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin arttığı bu dönemde, kadınların kazanılmış olan haklarım koruma altına alan İstanbul Sözleşmesi hayatî bir Öneme sahiptir.” Dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ TARTIŞMAYA AÇMANIZA İMKÂN VERMEYECEĞİZ”

Sayısız bildirimizde dediğimiz gibi; bir kez daha altını çizerek yineliyoruz diyen Başkan Ateş “tecavüzü aklayacak, çocukların cinsel istismarını meşrulaştıracak, çocuk yaşta, erken ve zorla evlendirmelerin Önünü açacak açıklamalara yönelik hiçbir düzenlemeyi kabul etmiyor; İstanbul Sözleşmesi'ni karalamaya ve kaldırmaya yönelik girişimlerden derhal ve bir daha asla gündeme getirilmemek üzere Vazgeçilmesini talep ediyoruz!

6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesinden devletin İmzasını çekmemi İçin uğraşanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur. Biz yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz.

Nafaka ile İlgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz! 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız! İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açmanıza İmkân vermeyeceğiz! Aile İçinde çizdiğiniz o sınırda yaşamayı kabul etmeyeceğiz. Kadınların 'ölmek istemiyorum', 'ölmeden koruyun beni”, “Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız” çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız!
Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız.
Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz! Bu memlekette özgür ve eşit yaşayacağımız, emeğin sömürülmediği şehirleri İnşa edeceğim. Yaşasın kadınlar! Yaşasın mücadelemiz!” şeklinde konuştu