05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 13:49

Amasya Barosu Basın Açıklaması

Amasya Barosu yönetim kurulu adına Baro Başkanı Avukat A. Melik Derindere basın açıklasında bulundu.

AMASYA
Giriş Tarihi : 28-07-2020 10:46   Güncelleme : 28-07-2020 10:46
Amasya Barosu Basın Açıklaması

Amasya Barosu yönetim kurulu adına Baro Başkanı Avukat A. Melik Derindere basın açıklasında bulundu.

Derindere Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde ‘İslam dininin inançları , ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle’ görevli kurumdur. Bu kurum Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle 429 sayılı kanunla kurulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın 136. maddesinde, "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir." hükmü yer almaktadır.

Anayasa ile kurulmuş, varlık sebebini de Ülkemizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ e borçlu olan, kuruluş amacı, milli dayanışma ve bütünleşme olan Diyanet İşleri Başkanlığı gibi önemli bir kurumun Başkanının 24.07 2020 günü Ayasofya Cami’inin açılışı sırasında vermiş olduğu hutbede Cumhuriyetin kurucusu ve en üst Milli değeri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü lanetlemesini Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine inanmış vatandaşlara karşı açık bir provokasyon olarak niteliyor, söylenen sözleri misli ile kendisine iade ediyoruz. Kendisinden düzeltme beklenirken bilakis "görevini yaptığını" beyan ederek provokasyon ve kötü usluba devam eden DİB nın bu tutumu bir barış Dini olan Dinimize de büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyor, Devletin Kurucusunu ve Cumhuriyet değerlerini içselleştirmiş Amasya Barosu olarak bu söylemin ülkemizi yeni ve büyük kutuplaştırmalara neden olabileceği uyarısında bulunuyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığını temsil eden kişileri kurumun mevcudiyet sebebini unutmamaya , üzerinde yaşadığımız toprakları vatan kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş kahramanlarımızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyet değerlerine saygıya ve sahip çıkmaya ve

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatük’ün ‘Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.’ şeklindeki ifadesinde de vücut bulduğu üzere Cumhuriyet değerlerini inkar ve tahkir eden Diyanet İşleri Başkanını toplumu ayrıştırmaya değil birleştirmeye davet ettiğimizi kamuoyuyla saygı ile paylaşıyoruz dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert