Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü olarak 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde yıl boyunca gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetim ve kontrollerimiz rutin olarak devam etmekte.

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte özellikle tüketiminin artış gösterdiği tatlı, yufka vb. unlu mamüller üretim ve satış yerlerinde denetimler artırıldı.

Denetimlerde, işyerlerinin asgari teknik ve hijyen şartları, işyeri çalışanlarının hijyen eğitim sertifikaları ve bayramlarda tüketimi artan gıdalar ile yapım aşamasında kullanılan ürünlerin kontrolleri yapılıyor.

Söz konusu denetimler bayram öncesi ve sonrası devam edecek olup bayram öncesinde özellikle kuruyemiş, şeker ve şekerli mamuller ile tatlı üreten ve satan işletmeler üzerinde yoğunlaşacak. Yapılan denetimlerde amaç, halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak olup tüketiciler gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetleri ALO GIDA 174 hattına yapabilirler.