Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hayvan pazarında koronavirüs tedbirleri kapsamında, ahşap ellerin kullanılacağı ve tokalaşmanın önüne geçilecek olan sosyal mesafeli kurban pazarlık istasyonu kurdu.

Pazara girmek isteyen araçları dezenfekte eden ve vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyaran ekipler, Salgın nedeniyle, alıcı ve satıcı arasında el ele tutuşarak uzun uzun pazarlıklar yapmalarına izin vermiyor. Kurban almak isteyen vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından kurulan sosyal mesafeli kurban pazarlık istasyonda ahşaptan yapılan maket elleri tutarak pazarlıklarını yapıyor. Ayrıca, ekipler, hayvan pazarına giren vatandaşların ateşlerini ölçerek, vatandaşları pazar yerine maskesiz girmelerini engelliyor. Her pazarlığın sonunda istasyonda ise ahşap eller ekipler tarafından dezenfekte edilerek, hijyenik hale getiriliyor.

“HAYVAN PAZARINDA TÜM TEDBİRLER ALINDI”

Belediye Başkanı Mehmet Sarı'nın direktifleri doğrultusunda, hayvan pazarında vatandaşların sağlığı için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını belirten Amasya Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Kesler,

 "Biliyorsunuz bir gelenek var bizde, pazarlık edilirken tokalaşma geleneği, bu gelenekte tabi ki sürdürülüyor. Geleneği devam ettirmek adına koronavirüs tedbirleri nedeniyle belediyemiz olarak sosyal mesafeli pazarlık istasyonu hazırlattık. İsteyen burada pazarlığını yapıyor. Maske kullanım, mesafeyi koruma ve teması önleme anlamında bir proje düşündük, bunu da uyguladık. Vatandaşlarımızın çok ilgisini çekti. Hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlarımızın da yoğun ilgi gösterdiği istasyonumuzda halkımıza sağlıklı bir ortam oluşturmayı hedefledik. Bu vesileyle tüm halkımızın kurban bayramını kutlar, kazasız belasız, huzurlu, sağlıklı bir şekilde bayram geçirmesini dilerim” dedi.