Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi yaptığı açıklamada; "Bu sene devletimiz üçüncü kez işçi ve memur emeklilerine hem Ramazan Bayramı’nda hem de Kurban Bayramı’nda bayram ikramiyesi veriyor.

Biz bu uygulama hayata geçirildiğinde Hükümete teşekkür ederken, görevi başındaki kamu çalışanlarının da bayram ikramiyesinden faydalanmasını talep ettik. 12 milyon kişiye bayram ikramiyesi veren devletimizin görevi başındaki memurlarımıza da bayram ikramiyesi verebilecek güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Çok ciddi bir meblağ olmasa da bayram ikramiyesinin sembolik bir anlamı vardır.

Mübarek Kurban Bayramı’na bir gün kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın kamu çalışanlarının Kurban Bayramı’nı, bayram ikramiyesi müjdesi vererek kutlamasını umut ediyoruz. Ayrıca bir diğer talebimiz de bayram ikramiyesinin bir maaş tutarında ödenmesidir. Devletimizin bayramlarda işçi ve emeklilerimizi hatırlaması takdire şayan bir tutumdur ancak bu rakamın zaman içerisinde bir maaş tutarına yükseltilmesi, vatandaşlarımızın eksiklerini gidermesi noktasında önemli bir hamle olacaktır."dedi.