Amasya İl Özel İdaresi tarafından, yol ve ulaşım hizmetleri yatırım programı kapsamında tamamen kendi iş gücü ve ekipmanlarını kullanarak yürütmüş olduğu BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt kaplama yol çalışmaları sayesinde mevcut yol ağının süratle iyileştirilmesi sağlanarak hizmet alanı içerisinde yer alan köy yollarının standardının artırılması, vatandaşlarımızın daha güvenli ve rahat yollarda seyahat edebilmelerini sağlamıştır. Özellikle grup köy yolları olarak hizmete açılan BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt yol sayesinde, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bölgelerde üreticiler mallarını pazarlara daha hızlı, daha güvenli ve konforlu bir şekilde taşıma imkânı bulmuş oluyor.

İl Özel İdaresince BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt yol yapılan köy yollarımızda, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yol çizgi çalışması, trafik işaret ve levhalandırma çalışması gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda gece sürüş güvenliğinin artırılması amacıyla cam küre uygulaması da yapılarak köy yollarımızda sürekli olarak trafik güvenliği sağlanmaktadır.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin ACAR; “Köy yollarımızda gerçekleştirdiğimiz BSK yol çalışmaları ile daha konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlamış olmanın yanında, çizgi ve trafik levhalandırma çalışmaları da gerçekleştirerek köy yollarımızda trafik güvenliğini en üst düzeye çıkarmış bulunmaktayız” dedi.