Amasya dernekler federasyonu Yönetimi tarafından ağan kongre için tarihin açıklanması ile dernekler de bir hareketlilik başladı. 06.12.2015 Pazar günü Damlaçimen Damlaçimen köyü ve Karaşar köyü derneklerinin birlikte organize ettiği kahvtı proğramı ile Mehmet Parlak adaylığını açıkladı.

Oturumu Amasya İş Adamları Derneği Başkanı Nizamettin Kaya’nın yaptığı proğramda katılımcılara sırasıyla tanışma adına söz verildi.

Katılımcılara Federasyondan beklentileri soruldu. Birlik ve beraberlik adına çışılması yunda görüşler belirtildi.

Asiad Başkanı Nizamettin Kaya , Amasya İl eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneği Başkanı Aslan Sarıkaya ,Taşdef Başkanı Mahir Doğru Toplantı yürütüm masasından gelen sorularada cevaplar verdiler.

Proğramın asıl amacının Mehmet Parlak’ın Adef Genel Başkanlığı ve yönetime adaylığının açıklaması ması hasebiyle Gündeme dair bir Konuşma yapan Mehmet Parlak şunları söyledi.

‘’ Amasya ili ve ilçe dernekleri , Amasyı iş
Yaklaşmakta an Amasya Dernekler Federasyonu Olağan Genel Kurulu ile ilgili ve dernekleri in sıkıntıları, federasyondan arzu ve tepleri Hakkı'nda detaylı görüş ış verişinde unuldu, hiç bir ayrımcılığın madığı birlik ve beraberliğin esas ındığı bir Özlem ve hizmet amaçlı neler yapılması gerektiği huslarında önemli detayların ele ındığı fikir ışverişi niteliğinde hoş sohbet du.

Bu vesile ilede Yapılacak an Amasya Dernekler Federasyonu genel kurulunda, Federasyonumuzu kurums bir yapıya dönüştürmek, hiyararşik bir yönetim şekli uşturmak, İstan 'un büyüklüğü göz önünde undurulduğunda, yerinde yönetim sisteminede dönüşerek dernekleri i İlçeler bazında teşkilatlandırıp daha iyi kiteli ve verimli bir hizmet anlayışı getirmek dernekleri i bir biriyle kaynaştırmak, Amasya kültürünü İstan 'da yaşamak ve yaşatmak, istan ve Amasya'da unan tüm yerel yönetim, kurum ve kuruluşlarla bağları güçlendirerek ınması gerekli hizmetleri mak,

Hiç bir etnik köken ayrımı, siyasi bir ayrım yapmadan, her görüş ve kökene saygı duymak, bir mak, iri mak ,diri mak ve özlenen arzu edilen bir yönetim tarzı için siyasi kimliği i ve görüşümüzü bir a bırakarak el ele gönül gönüle kardeşlik meşesi yakarak bu onurlu görev için, Amasya İl Derneği Adayı arak, Adaylığımı açıklamış unmaktayım,

Ayrıca özellikle ifade etmeliyimki Federesyonun yer ma hedefini de seyerek, Amasya evi nin mutlaka inmasi gerektiginin bilinciyle hareket ederek, bu seçimi kazanamasak dahi, bu yönde desteği inde devam edeceğini en samimi duygularla belirtmek isterim.

İnşlah bu görev için, Sevda'sı Amasya an cefakar vefakar tüm anaksızlıklara rağmen ayakta kma mücadelesi veren onurlu gururlu dernek yönetim kurulu ve üyeleri ile birlik ve beraberlikle hizmet ve başarı hedef ınarak Allah'ın izniyle ya çıktık.

Rabbim ti i His kılsın, memleketi , dernekleri ve ler için hayırlı acaksa bu görevi lere nasip etsin, bu kutlu yda Yüce Yaradan yar ve yardımcımız n inşlah!

Bu güzel günde yanımızda an, başta il dernek Başkan'ımız Sayın Aslan Sarıkaya ve yönetim kurulumuza, ASİAD Başkan'ımız Sayın Nizamettin Kaya ve yönetimine, Taşdef genel Başkan'ı, Suluova, Taşova, Hamamözü, Merzifon, Göynücek İlçe dernek Başkan'larımıza ve yönetimlerine, Federasyonumuza üye an veya mayan Köy dernek Başkan'larımız ve yönetimlerine, dernekleri e emekleri geçmiş tüm değerli Başkan'larımıza, iş
MEHMET PARLAK KİMDİR ?

1966 Amasya merkez ziyaret kasabası doğumlu Amasya endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunu, AÖF ön lisans mezunu, hen AÖF Kamu yönetimi 4. sınıf öğrencisi, emekli emt menbu, işletmeci, Amasya il derneği başkan vekili, Türkiye kamu çışanları vakfı bağcılar ilçe Başkan'ı, biri evli 3 çocuk babasıdır.