Türk Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi; Devlet makamları elbette geçicidir. Önemli olan bu makamları devletten başkasından talimat almayan bürokratların doldurmasıdır. Bunu 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasıyla öğrendik diye düşünüyoruz.

Adam gibi işini yapan, sağdan soldan talimat almadan devletin kurallarını işleten, devletine, milletine, tarihine, inançlara saygılı olan bürokratları yok etmemek, küstürmemek, onlara sahip çıkmak gerekir.

Bu Türkiye Cumhuriyetini yönetmeye talip her siyasi partinin, devleti ve milletinin menfaatine çalışma iddiasında olan her STK’ nın asli görevidir.

TÜRK EĞİTİM SEN ,Türk milletine hizmet  eden, adam gibi işini yapan herkesin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir.

Sayın Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini,  adalet, liyakat kurallarını işleterek devlet adamlığının gerektirdiği ciddiyetle ve hakkıyla yapmıştır. Kimsenin adamı olmamış, devletin adamı olmuştur.

Sayın Müdür,umut verdi, enerji verdi, hayat verdi. Ulaşılamaz olmadı. Makamda oturup kalmadı, hep okullarda oldu. Öğretmenin, memurun , hizmetlinin öğrencinin arasında  oldu. Herkesi dinledi, doğru olanı yaptı. Eğitimle ilgili bütün kesimlerin takdirini  kazandı, gönlüne girdi. Motivasyonu, enerjisi  bu kadar yüksek, çalışmaktan zevk alan bir il müdürünün bir anda görevden ayrılma kararı almasını manidar buluyoruz. Bu kararı almasına sebep olanlar varsa büyük vebal altında kalacaklardır.

Amasya'ya  Milli Eğitim Müdürü olarak daha fazla hizmet etmesi, tüm kesimlerin faydasına olacaktı.

Sayın Kösterlioğlu'na  çok teşekkür ediyoruz. Allah, ondan razı olsun. Sağlık, başarı dolu, mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmesini diliyoruz. Allah, kendisine milletimize daha fazla hizmet edeceği yeni görevler nasip etsin.

İşin özü, Amasya çalışkan, iddialı, işini layıkıyla yapan bir bürokratı 2 yıl tutamamıştır.

İLKER KÖSTERELİOĞLU ismi hep hayırla anılacaktır.