Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 30 Ağustos ruhuna uygun bir günde yenilenmiş haliyle açılışını yaptığımız köprümüzün Amasya’mıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Kurtuluş mücadelesinin destanlaştığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümünde, çalışmaları tamamlanan Hükümet Köprüsü’nün açılışını Pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirdi. Açılışa Amasyalılar yoğun bir katılım sağladı.

‘MUSLUĞUNUZDAN AKMAYAN AKDAĞ SUYUNU AKITACAĞIZ’
Amasyalılara hizmetin en iyisini getirebilmek için 2 saatten fazla uyumadığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları söyledi; “16 aydır bu Belediye Başkanı ne yaptı diyenlere seslenmek istiyorum; Musluğunuzdan akmayan Akdağ suyunu akıtmak için canla başla mücadele veriyor. Bu Belediye Başkanı Şehrin üstünden Teleferiği yürütmek için, şehrin içinden Tramvayı yürütmek için gecesini gündüzüne katıyor. Bazı arkadaşlar siz geldiğinizde işsizlik problemini çözeceğinizden bahsetmiştiniz ne oldu diyor. Üç büyük firma ile anlaşma sağladık. Ancak, şehrimizde kendilerine uygun yer bulamadık. Çaresi yok mu? Elbette çaresi var. Şimdi İhtisas Organize Gıda Sanayi için imar planımızda yerimizi ayırdık. Fabrikalarımızı o bölgemize davet edeceğiz. Bununla birlikte Amasya’mızda bulunan 26 adet kuyuyu kapatacağız. Akabinde teleferiğimizi ve tramvayımızı harekete geçirerek, torunlarını üstten, dedelerini alttan yürüteceğiz” dedi.

‘AMASYALILARDAN DUA BEKLİYORUM’
Amasya’ya kalıcı eserler bırakabilmek için gece gündüz çalıştığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı, konuşmasında şunları kaydetti; “Amasya’dan ne bekliyorsunuz derseniz; Amasya’dan bu gök kubbenin altında, bu gecenin güzelliğinde, sizlerin samimiyetinde dua bekliyorum. Onun haricinde hiçbir beklentim yoktur” diye konuştu.
‘BU ŞEHRİ UÇURACAĞIZ, BU ŞEHRİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’
Bu şehri uçuracaklarını ve bu şehri değiştireceklerini söyleyen Başkan Sarı konuşmasının devamında; “Bu şehrin gülmeyen yüzünü güldüreceğiz. Bu şehri para ile tanıştıracağız. Dünya ölçeğindeki şehirlere entegre edeceğiz. Artık dünya köy oldu. Onun için kesinlikle Amasya’mızla Dünya’yı tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

‘KÖPRÜMÜZÜ, 30 AĞUSTOS RUHUNA UYGUN BİR GÜNDE YAPTIK’
Hükümet köprüsünün eski halini şehirde yaşayan vatandaşların bildiğini vurgulayan Sarı, “Yavuz Selim Meydanı’mızın ve Köprümüzün halini biliyor ve görüyorsunuz. Gönül kahve ister, gönül kahvehane ister, gönül ne kahve ister, ne kahvehane, gönül dost ister, gönül muhabbet ister, gönül yarenlik ister, gönül sohbet ister işte bizde sizlerle sohbet edebilme adına köprümüzün açılışını da bahane ettik. Burada buluşalım, sizden bir dua alalım adına köprümüzde bu işin vesilesi oldu. 30 Ağustos ruhuna uygun bir günde yenilenmiş haliyle açılışını yaptığımız köprümüzün Amasya’mıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Başkan Sarı konuşmasının ardından yeni yüzü ile hizmet verecek olan Hükümet Köprüsü’nün açılışını butona basarak gerçekleştirdi.