CHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu; Belediye Meclis Üyeleri Kazım Özkaya ve Bekdemir İşbilir ile birlikte Amasya'da yapılan yeni imar planı revizyonu ile ilgili açıklamada bulundu.

Ferahoğlu yaptığı açıklamada; “Yeni yapılan imar planı revizyonu şehrimizin gelişmesi ve yapılanması anlamında büyük önem arz etmektedir. Yapılan çalışma şehrimiz için doğru bir çalışmadır, emeği geçenlere öncelikle teşekkür ederiz. Ancak imara giren alanlarda; tarım alanları, “YEŞİL AMASYA” konseptine uygun yeşil alanların korunması ve halkımızın mülkiyet ihlalleri mağduriyetleri en aza indirilerek, gerekli çalışmaların titizlikle ve hassasiyetle yapılması gerekmektedir.

Belediye Başkanlığı'nca yapılan imar planı, belediye imar komisyonunda kabul edilerek Belediye Meclis'ine sevk edilmiştir. Söz konusu imar planının askıya çıkarılması için Belediye Meclisi'nde de kabul edilmesi gerekmektedir. Muhtemelen de Belediye Meclis'inde imar planı değişikliği kabul edilecektir.

Özellikle askı süresinde hak sahibi olanlardan şehir dışında olan, süreçten haberi olmayanlara yazılı ve görsel olarak bilgi verilip; gerekli itirazların zamanında yapılmasının önü açılmalıdır. Halkımızın da mülkiyet haklarının zarar görmemesi için gerekli çalışmaların hassasiyetle yapılması ve hak sahiplerinin bilgilendirilmesi önem arz etmektedir. Bu anlamda CHP olarak; kapsam içinde bulunan herkesin, yapılan imar planı revizyonundan haberdar olmaları ve konuyu takip etmeleri için meclis üyeleriyle birlikte açıklama yapma zorunluğumuz hasıl olmuştur” dedi.