Amasya İl Genel Meclisi 2020 Eylül ayı dördüncü birleşimini, 04.09.2020 Cuma günü Zeki Erarslan başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Ahmet Kara ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Başkan Zeki Erarslan’ın toplantının açılış konuşmasının ardından MHP Grup Başkanı Mesut Ünal söz aldı. Ünal; “Bugün 4 Eylül Sivas Kongresinin yıldönümü ve Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı gün. Başta M. Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Türkiye Kömür İşletmeleri ile ilgili sözleşme hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Acar; “4 aylık kira bedeli olan 480 bin TL’den üç aylığı hesaplarımıza geçti, son bir ayı kaldı. Dolar ve altının yükselmesi bizi bağlamıyor. 2500 kaloriyi baz alıyoruz. Biz özel bir şirketle anlaşma yapmadık. Türkiye Kömür İşletmesi ile yani devletle yaptık. Pandemiden dolayı kiracılarımız birinci taksitini ödemek istemediler. Sözleşme gereği kira bedelini aldık” dedi.

Acar, meclis üyesi Hüseyin Durmuş ve diğer üyelerin sorularını da cevaplandırdı.

Daha sonra aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddeleri şöyledir;

İl Özel İdaresi ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü arasında Eski Çeltek Kömür İşletmesinin geçici ruhsat devri ile imzalanan ve işletme kira bedeli olan birinci altı aylık (Ocak-Temmuz 100.000 ton) ödeme ile ikinci 6 aylık (Temmuz-Aralık 100.000 Ton) ödemenin birleştirilerek tamamının 2020 Aralık ayında ödenmesiyle ilgili Plan Bütçe- Köy İşleri İle Hukuk ve İdari İşler Komisyonlarınca müşterek tanzim edilen 25.08.2020 tarih ve 1 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10 ve 111’inci maddesine göre hazırlanan (I) Sayılı Kadro İhdas cetveli ile (III) Sayılı Dolu Kadro Değişiklik Cetvelinin onaylanmasına ilişkin teklifin görüşüldü ve Hukuk İdari İşler Komisyonu ile İnceleme Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

3,70 Km B tipi sathi asfalt kaplama olarak İl özel İdaresinin 2020 yılı programında bulunan Merzifon ilçesine bağlı Kızıleğrek- Selimiye köy yolu yerine 4,10 km A Tipi sathi asfalt kaplama Kuyu Türkoğlu köy yolunun programa dahil edilmesi program değişikliğinin ve ihtiyaç duyulan 184.000,00 TL ödeneğinin karşılanmasıyla ilgili teklif görüşüldü, Plan Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonuna sevki oy birliği kabul edildi.

İlimiz Merkez İlçeye bağlı Kayabaşı köyünde Mülkiyeti İbrahim ARI ve Teyfik ARI adına kayıtlı 101 ada 18 nolu parselde 4629,80 m2 büyüklüğündeki taşınmaz üzerine Sosyal Tesis Alanı (Özel Yatılı Engelli Bakım Merkezi) yapılması talebinde bulunulduğu taleple ilgili nazıın, imar planı çalışmalarının başlatılmasıyla ilgili teklif görüşüldü ve İmar Bayındırlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

İlimiz Merkez ilçeye bağlı Karaköprü köyünde 2981 sayılı İmar Affı kanunu hükümlerine göre İl Özel İdaresi adına tescil edilen 10,076,00 m2 yüz ölçümlü hak sahibi Muharem KETEN adına kayıtlı 167 ada 29 parselde ahır ve samanlık vasıflı yapının parselasyon çalışmalarında yolda kaldığından hazırlanan ıslah imar planı değişikliği ile ilgili teklif görüşüldü. İmar Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.