Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüze sorumluluk sahası olan Çorum'un Kargı ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında kalan Sinop'un Saraydüzü ilçesi Yalmansaray köyü arasındaki ormanlık alanda perşembe günü başlayan orman yangınının kontrol altına alınması amacıyla Amasya ve Kastamonu  Orman Bölge Müdürlüğü ile  çevre Bölge Müdürlüklerinden yapılan takviye ekiplerle yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Parçalı ve araziye yayılmış Orman yangına 2 uçak, 5 helikopter, 47 arazöz , 16 İş makinası ve itfaiye araçlarıyla da karadan müdahale ediliyor.

Orman Yangınında 3 kahramanımız yaralandı

Yangına müdahale için bölgeye sevk edilen Karabük Orman İşletme Müdürlüğü personeli İşçimiz Bilal K. ve Cemal Ç. ile Kargı Orman İşletme Müdürlüğü Erenlerkös Orman İşletme Şefimiz Bilge Kağan Şeker rüzgarın ani yön değiştirmesinden dolayı alevlerin arasında kalarak yaralanmış, arasöz tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiştir.

Ambulansla hastaneye kaldırılan orman yangınına karşı  vatan savunması veren kahramanlarımızın sağlık durumlarının iyi, tedavileri devam ediyor

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, beraberinde  Genel Müdür yardımcısı Şahin Aybal birlikteliğinde yangın bölgesine gelerek Bölge Müdürü Halil Oflu’dan  yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgiler alarak, sürdürülen  yangın söndürme çalışmalarını  sevk, idare ve koordine etti.

Genel Müdür Bekir Karacabey” Orman Yangını vatan savunmasıdır. Teşkilatımızın her bir personeli bu bilinçle hareket etmektedir. Islansak da kavrulsak da orman yangınlarıyla olan mücadelemiz bütün gayretimizle devam ediyor.

 Her bir fidan çocuğumuz, emeğimiz, alın terimiz; Geleceğimiz ve milli servetimizdir.

Öncelikli görevimiz can güvenliğidir. Her ne kadar önlem alsak da bazen canımızı yakan çok üzücü istemediğimiz olaylarla karşılaşıyoruz.

Bu düşünceyle hareket ederek alevlere meydan okuyan kahraman alev avcılarımız; Bilge Kağan Şeker, Cemal Çankaya, Bilal Kumlar rüzgarın ani yön değiştirmesi sonucu alevler arasında kalarak yaralanmışlardır. Tedavileri kaldırıldıkları hastanede devam etmektedir. Allaha şükürler olsun ki asla istemeyeceğimiz bir sonuçla karşılaşmadık.

Kahraman Alev Avcılarımız; Cemal Çankaya, Bilal Kumlar ve Bilge Kağan Şeker'e  teşkilatımız adına geçmiş olsun diyor. acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizin dört bir tarafında yeşil vatan için savaşan mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve yaklaşık 90 hektarlık bir alana yayılan orman yangını söndürme çalışmaları, alev avcılarının canı pahasına verdiği mücadeleyle devam ediyor.