Amasya CHP İl Başkanı Av. Turgay Sevindi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

 

Sevindi mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yolsuzluğun ve yoksulluğun son bulması, adaletin sağlanması, eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve paylaşan, HAK, HUKUK ADALETİN hakim olduğu bir Türkiye için çalışıyoruz. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı duruş, Kuvay-ı Milliye ruhu, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti vardır.

97 yıllık tarihimizde Samsun’dan başlayıp Çanakkale’den, Sakarya’dan, İnönü’den, Dumlupınar’dan güç alarak İzmir’de zaferle sonuçlanan özgürlük mücadelesi vardır. Atatürk ilke ve devrimleri üzerinde oturan Cumhuriyet'imizin aydınlanma hareketi vardır. Yine, Cumhuriyet'imizin çok partili demokrasiyle taçlandırılması, sosyal demokrasi ve sosyal devlet anlayışı vardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yolsuzluğun ve yoksulluğun son bulması, adaletin sağlanması, eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve paylaşan, HAK, HUKUK ADALETİN hakim olduğu bir Türkiye için çalışıyoruz.

Bizler bu ülkenin geçmişinde de yer aldık geleceğinde de yer alacağız.

Bizler ülkemizin her bir yanında ATATÜRK’ün devrimci ruhuyla Cumhuriyet’i ve partimizi hangi şartlarda olursa olsun korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.

Bizler devlet kurmuş, Cumhuriyet’i kurmuş, iktidarı döneminde siyasal, ekonomik, hukuki, sosyal, toplumsal devrimler yapmış devrimci ve ülkeye çağ atlatan bir partinin sahipleriyiz.

Bizler ‘keşke Yunan kazansaydı ’ diyenlerden değiliz bizler kurtuluşun ve kuruluşun mimarı MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz. ”Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde dile getiren, Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.