05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 18:19

Amasya'da CHP’nin Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

CHP Amasya İl Başkanlığı 9 Eylül 1923’te kurulan CHP'nin 97. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu ve ardından basın açıklamasında bulundu.

AMASYA
Giriş Tarihi : 10-09-2020 09:47   Güncelleme : 10-09-2020 09:52
Amasya'da CHP’nin Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

 

CHP Amasya İl Başkanlığı 9 Eylül 1923’te kurulan CHP'nin 97. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu ve ardından basın açıklamasında bulundu.

Çelek sunma törenine CHP Amasya il Başkanı Avukat Turgay Sevindi, CHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Zeynep Ateş, Eski İl Başkanı Reşat Karagöz, Eski Kadın Kolları İl Başkanı Emine Aras ve partililer katıldı.Yavuz Selim Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumunda bulunan CHP Amasya İl Başkanı Avukat Turgay Sevindi yaptığı basın açıklamasında; Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’ nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. ilke ve Devrimleriniz ile II. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert