Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

 

Meclis üyelerinin Koronovirüs kapsamında sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantıda, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya TSO'nun yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. "Video konferans yöntemi ile gerçekleştirdiğimiz meclis toplantımıza katılımınız dolayısı ile hepinize teşekkür ederim” sözleri ile konuşmasına başlayan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, "Haziran ayında başlayan kontrollü normalleşme süreci maalesef normalleşme süreci gibi algılandı. İnsanlarımızın hayatlarına normal şekilde devam etmesi sonucu bugün gelinen noktada vaka sayılarında yüksek sayılara ulaşıldı. Beklenen ikinci dalga gelmeden maalesef biz birinci dalgayı bitiremedik. Bu nedenle sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyene önem verelim. Virüsle mücadelede başka bir alternatifimiz yok."

TURİZM BAKAN YARDIMCISI VE TURİZM SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI
"Sizlerinde bildiği gibi pandemi sürecinden en çok etkilenen sektör turizm ve hizmet sektörü. Sektör temsilcilerimiz zor durumdalar. Turizm sektör temsilcilerinin yaşadıkları sorunları en yetkili kişilere ulaştırabilmek için şehrimize ziyarete gelen Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan Yavuz ile sektör temsilcilerimizi Amasya Ticaret ve Sanayi Odamız ev sahipliğinde bir araya getirdik."

VALİMİZ MUSTAFA MASATLI VE TARIM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI
"Tarım sektörü şehrimizin en önemli sektörlerinden bir tanesi. Tarım sektöründe yaşanan sorunları dile getirmek ve çözüm yollarını ortaya koymak için sektör temsilcilerimiz ile Valimiz Sayın Mustafa Masatlı'nın katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Tarım sektöründe ilimizde yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunduk."

AMASYA İLİ EKONOMİK TOPLANTISI
Amasya Ticaret ve Sanayi Odamız ev sahipliğinde Valimiz Sayın Mustafa Masatlı'nın başkanlığında ilçe oda başkanlarımız, Ticaret İl Müdürü, Gümrük İl Müdürü ve ilgili müdürlüklerin katılımı ile İl Ekonomi Toplantısı gerçekleştirdik. Ticaret hayatında üyelerimizin yaşadığı sorunlar, gümrükleme işlemlerinde yaşanan aksaklıkları ve çözüm önerilerini görüştük."