FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİ TAMAMEN TAŞIYOR"

Biri 400 ve diğeri 350 gram ağırlığındaki taşları mercek tına an emekli öğretmen Ali B, "Meteor duğu anlaşılıyor. Kimyas yapısında demir, üminyum ve benzeri elementleri büyük oranda üzerinde taşıyorlar. Gök taşlarının fiziksel özelliklerini tamamen taşıyor. Kimyas özelliklerini de tahlil ettikten sonra gök taşı duğu kesinleşecek" dedi.

"YAKLAŞIK 45 BİN DOLAR DEĞERİNDELER"

Şehir merkezinde ve köylerdeki okullarda 35 yıl süreyle öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptıktan sonra dönem sonunda emekliye ayrılan fen bilgisi öğretmeni B, "Gramını 60 dardan pazarladıklarını duydum. Şu anda eli deki bu gök taşları da yaklaşık 750 gram geldiğine göre eğer Bingöl hesabı yaparsak yaklaşık 45 bin dar civarında bir değer kazandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

"200 PARÇALI FOSİL KOLEKSİYONUNA SAHİBİM"

Kendisine ait 200 parçı bir fosil keksiyonu da unduğunu ve öğrencileriyle sergiler açtığını anlatan B, "Satmayı düşünmüyorum. Tamamen keksiyon sevdası var bende. Onları bir arada tutmak bana haz veriyor. Fosil keksiyonumun içerisinde meteor taşlarının da ması bana ayrı bir haz veriyor" şeklinde konuştu.

 

"HER SİYAH TAŞ GÖK TAŞI DEĞİLDİR"

Bingöl'de köylülerin arazilerde arayıp duğu gök taşı haberlerini izlediğini söyleyen B, "Amasya ve çevresinde meteor ve gök taşı var. Tabi bu aramayla uyor, keşfetme ile uyor. Tanımayla uyor. Her siyah taş gök taşı değildir ya da meteor değildir" ifadelerini kullandı