Hilton oteli benim hep kurduğum hayalimdi diyen Başkan Sarı, ünlü oteller zinciri olan Hilton Otelini Amasya kazandıracak.

Geçtiğimiz günlerde Belediye hizmet binasının yerine yapılacak otelin arazi tapusunu belediyenin bünyesine kazandıran Başkan Sarı, çok yakın zamanda bu binanın kapısına Hilton yazılacak demişti.
Otel çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Sarı, ilk olarak, Amasya Belediyesi binamızdan adliyenin yanındaki Kültür Merkezi binamıza taşınacağız.

Birimlere ait yerlerimiz mimar ve mühendisler tarafından dizayn ediliyor. Oraya sadece birimlerimiz geçecek. Belediye binamızı bizim hesabımıza göre bütün çalışmalar bittikten sonra yıl başında taşınmayı düşünüyoruz.

Yeni taşınacağımız binanın hem alt katında hem de en üst katında personellerimizin rahat, ferah çalışa bilmesi ayrıca vatandaşlarımıza da en iyi şekilde hizmet verebilmesi için düzenlemeler yapıyoruz. Komplike bir bina olacağını düşünüyorum. Ama kültür merkezine başkanlık makamını taşımayı düşünmüyoruz. Başkanlık makamını eski tarihi yer olan ve şuanda zabıta binamızın olduğu yer yani taş binaya taşımayı düşünüyoruz'dedi.
Yeni binaya taşındıktan sonra da uluslar arası otel markasının da bu yıl sonunda çalışmalarının başlayacaklarını ifade eden Başkan Sarı,”Yapılacak otelin herkes çizimini yapamadığı için daha önce çizim yapmış olan mimarlar yapabiliyor.

Belediye binamızın otele çevrileceği konusunda 20 den fazla mimarlara proje gönderdik ve 10 tanesinden fiyat aldık. Önümüzdeki günlerde değerlendirip yetkililerle görüştükten sonra da hemen otel olacak binamızın tadilatına da başlayacağız.

Önemli olan mimari çizimin yapılması. Şu an için hiçbir problemimiz yok, her şey istediğimiz gibi olursa bizim hesabımıza göre 2022 'in ilk aylarında ünlü oteller zincirinin halkasına Amasya'da yapacağımız otelimizi de katıp hizmete sunmuş olacağız.

Otelimizi Amasya'ya kazandırdıktan sonra Amasya turizmi için çok önemli katkı sağlamış olacağız. Ayrıca Amasyamız içinde yeni bir istihdam kapısı olacak. Bu şehri canlandıracak bir hizmet yapacağız. Biz her zaman Amasya'ya ve Amasya'lıya yakışanı yapmaya devam edeceğiz'dedi.