Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kargı Orman işletme Müdürlüğü Kızılırmak Şefliği Karatepe mevkii Karacaoğlan - Sinanözü  köy hudutlarında 03 Eylül 2020 tarihinde başlayan orman yangını, arazinin sarp ve ulaşımı güç bölgesinde olması dolayısıyla  rüzgarında etkisiyle büyüyerek kontrolden çıkmış, Alev avcılarının alevlere karşı verdiği büyük mücadele sonucu  09 Eylül 2020  tarihinde kontrol altına alınaarak söndürülmüş akabinde yangından zarar gören ağaçların bölgeden çıkarılması için çalışmalar başlatılmıştı.

Yangın sonrası sahada yapılan  inceleme ve tespitler sonucunda; 201 hektar tepe,40 hektar  örtü yangını olmak üzere toplam 241 hektar alan yangından zarar gördü.

Tespit sonrasında zaman kaybetmeden ;  35,36,37,38,39,40,41,42 ve 72 nolu Karaçam ve sarıçam  bölmelerinde istihsal isleri başlatılmış ve aralıksız devam etmektedir.

Bölgede yeniden ağaçlandırma çalışması yapmak için zarar gören ağaçların kesimi yapılarak sahadan uzaklaştırılıyor

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, OYM Şube Müdürü Engin Keleş beraberliğinde  yangından zarar gören sahada yürütülen çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye gelişinde Kargı Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar ve İşletme Şefi Arif Ural tarafından karşılanarak sürdürülen  çalışmalar hakkında bilgiler aldı, sahada denetim ve  incelemelerde bulundu.

Kesim işlemini yapan üretim işçileriyle bir süre sohbet eden bölge Müdürü Halil Oflu elde edilen emvalin standartlara uygunluğunu denetleyerek talimatlarını aktardı.

Bölge Müdürü Halil Oflu;

“Orman yangınları  sadece ağaçları değil, ekosistemi ve etkili olduğu bölgede canlı olan her şeyi yakıyor  ve yok ediyor.

Yangından zarar gören sahada  toprağın yabanlaşmasını önlemek için  ivedilikle çalışmaları  başlattık

Zarar gören ağaçların  kesim işlemlerini yaparak sahadan çıkartıyoruz. Bu çalışmaları yaparken  ağaçların ekonomik değerlerini gözeterek en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. 

Yangından zarar gören orman sahalarımızı en kısa süre içinde  ağaçlandırarak yeşile  dönüştüreceğiz.”dedi.