05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 17:52

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Yeterlilik Sınavı Yapıldı

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Yeterlik Sınavı, Amasya Üniversitesi Yeşilırmak Yerleşkesindeki Yabancı Diller Yüksekokulu'nda yüz yüze yapıldı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 09-10-2020 11:52   Güncelleme : 09-10-2020 11:52
Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Yeterlilik Sınavı Yapıldı

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Yeterlik Sınavı, Amasya Üniversitesi Yeşilırmak Yerleşkesindeki Yabancı Diller Yüksekokulu'nda yüz yüze yapıldı.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Yeterlik Sınavı, gerekli tüm pandemi önlemleri alınarak 6 Ekim 2020 tarihinde Amasya Üniversitesi Yeşilırmak Yerleşkesindeki Yabancı Diller Yüksekokulu'nda yüz yüze yapılan sınavlarla gerçekleştirildi. Sınavda kullanılan derslikler Rektörlüğün desteği ile dezenfekte edildi. Ayrıca öğrenciler sınav salonlarına alınmadan HES kodu sorgulaması, maske, ateş ölçümü gibi hijyen koşulları gözetilmiş ve sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak dersliklere yerleştirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, “Uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından üniversite sınavını geçerek üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ile Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olmaya hak kazanan öğrencilerimizi kutluyorum. Amasya Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı İngilizce Yeterlik Sınavı, öğrencilerimizin eğitim dili olduğu bölümlerinde ihtiyaç duyacakları İngilizce yeterliliklerini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Sınava girmeyen ya da geçer not alamayan öğrenciler, zorunlu olarak bir sene İngilizce Hazırlık Eğitimini almak zorundadırlar. Sınavlar yazılı ve mülakat şeklinde gerçekleştirilmiş olup, yüz yüze yapılan sınava 124 kayıtlı öğrenciden 95’i katılmıştır. Sınavın uygulanmasında 20 akademik ve 5 idari personel görev almıştır. Sınava katılan öğrencilerimize eğitim yaşamlarında başarılar dileyerek, sınavın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.  

Sınavların başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Birkan Kargı ise, desteklerinden dolayı Amasya Üniversitesi Rektörlüğü'ne, sınavlarda emeği geçen tüm akademik ve idari personele ayrı ayrı teşekkür etti.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert