05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 08:50

Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi Kapsamında Koç Dağıtımı Gerçekleştirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılığı Geliştirme Projesi adı altında yürütülmekte olan 'Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması Projesi' kapsamında Amasya’da koç dağıtım töreni yapıldı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 10-10-2020 11:40   Güncelleme : 10-10-2020 11:40
Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi Kapsamında Koç Dağıtımı Gerçekleştirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılığı Geliştirme Projesi adı altında yürütülmekte olan 'Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması Projesi' kapsamında Amasya’da koç dağıtım töreni yapıldı.

 

Törende ilk olarak Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Hayrullah GÖKTEKİN ile Milletvekili M. Levent KARAHOCAGİL birer konuşma yaparak, Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında düzenlenen koç dağıtım töreninin ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiler.

Tören alanında çiftçilerle sohbet eden Vali Mustafa MASATLI yaptığı konuşmada: “Ülkemiz tarımdan ticarete, sanayiden hizmet sektörüne, sosyal güvenlikten eğitime,  devletin yer aldığı bütün alanlarda özellikle son yollarda ciddi bir değişim, kalkınma ve gelişme göstermiştir. Özellikle bunlardan bir tanesi de tarım sektörüdür. Tarım ve Orman Bakanlığımız dünya ölçeğinde projeler yapan Türk tarımcısına her türlü desteği veren  bir duruma gelmiştir. Tarımla ilgili pek çok devlet kuruluşumuzun destek,  teşvik ve katkıları da bulunmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürüttüğü projelerden biri olan koyun ve keçi verimliliğini artırılması ile ilgili projemizde üretici vatandaşlarımıza üretim noktasında önemli destek sağlayacaktır. Bu desteklerinden de biriside küçükbaşta verimliliğin artırılmasıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin başkanlığındaki hükümetimiz ülkemize hedefler tayin etti. Bu hedeflerden de biriside 2023 yılında tarımsal olarak gelinmek istenen noktadır. Buna benzer projelerle daha çok çalışarak, daha çok üreterek 2023 yılı hedeflerine başta İlimiz olmak üzere tüm ülkemizde ulaşmış olacağız. Bu projelerin desteklenmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ Beye, Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyor, talip olup ve hayvanlarını teslim alan bütün vatandaşlarımıza da  başarılar diliyor, ilimiz hayvancılığına ve yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ kapsamında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Gökhöyük Tarım İşletmesi’nden temin edilen 72 adet Bafra ırkı koç ile yöremizdeki koyunların verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Bakanlığımızca 40 ilde uygulamaya konulan ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ kapsamında yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katımı ile kan değişimlerinin sağlanarak mevcut işletmelerin verimliliklerinin artışı amaçlanmıştır. Dağıtım töreni kapsamında 72 adet Bafra ırkı koç bedelinin %75 ’i bakanlığımız tarafından hibe olarak, %25 ’i ise ilimiz yetiştiricileri tarafından karşılanarak, ilimiz koyun yetiştiriciliğine destek sağlanacaktır.

Koç başına 2.700 TL olup toplam proje büyüklüğü  572.238 TL dir." dedi

Törende Amasya Milletvekili Levent KARAHOCAGİL, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet ÇOBAN, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki ERARSLAN Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Hayrullah GÖKTEKİN, görevli personeller ve çiftçiler yer aldı.

Dağıtım töreninin ardından program sona erdi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert