Amasya Azerbaycan Türkleri Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği (AZERDER) Başkanı Atilla Yaprak Ermenistan’ın sivillere karşı yaptığı saldırıları kınadığını açıkladı.

Yaprak açıklamasına şöyle devam etti; Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılması için, kahramanca çarpışan Azerbaycan silahlı ordusunun karşısına çıkamayan, her zaman ki gibi şanlı cephede savaşmak yerine yine masum sivilleri hedef alan dünyanın en aşağılık devleti Ermenistan; 11.10.2020 tarihi ve saat 02:00'de. Azerbaycan arazisinde bulunan ve Karabağ'a 100 km uzaklıkta olan sivillerin yaşadığı. Başta Gence vilayeti olmak üzere birçok yerleşim yerini, ateş altına almıştır.

Bu orantısız, haksız ve kalleşçe saldırıda Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşı Dokuz kişi hayatını kaybetmiş, 70'e yakını ise Tıbben orta ve ağır tanımlanacak şekilde yaralanmıştır.

Düne kadar yandaşlarını arayıp aman dilenen, ateşkes isteyen daha sonra da insani yardım için ateşkes ilanında bu tür insan dışı saldırılarda bulunan. AGİT Minsk grubunu arkasına alan Ermenistan denen terörist devleti kınıyor, hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yakınlarına ve Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralı soydaşlarımıza Acil şifalar diliyorum.

Sonucu ne olursa olsun bu saatten sonra anlaşılıyor ki artık diplomasiyle değil bileğimizin gücüyle bizim olanı geri alacağız.

Biz de Can Azerbaycan'ımıza çıktığı bu kutlu zafer yolunda sonuna kadar destek olduğumuzu, gardaşlarımızın yanında her daim yer alacağımızı bildiririz. Çünkü geriye baktığımızda şanlı tarihimiz de bu sorumluluğu bize yüklemektedir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün dediği gibi "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir" bu tarih boyunca da böyle olmuştur. Biz iki devlette olsak tek milletiz, kim öz gardaşının sevinciyle sevinmez, üzüntüsüyle üzülmez ki. Bugün gelinen noktada artık üzülme zamanı değil, sevinme zamanıdır. Bu andan itibaren sonuna kadar savaşacağız, zaten bizim olan hakkımızı geri alıp tüm Karabağı azad edeceğiz.

Amasya' da yaşayan Azerbaycan Türkleri ve temsil ettiği derneğimiz olarak 12 Temmuz 2020 de yine Ermenistan’ın yaptığı alçak saldırılarla ilgili yaptığımız basın açıklamamızda da belirtmiştik, alçak ve kalleş Ermenistan aslında "kendini dev aynasında gören bir cücedir." Bu günde yaşananlar bunun en güzel ispatıdır. Her daim yalakalığını yaptığı, altına yattığı emperyalist güçlerin dolaylı da olsa yardım etmesine rağmen Azerbaycan ordusu karşısında kaçacak delik aramaktadır. Gün artık zafer günüdür, 28 yıl önce katliamlara uğrayan, vahşice öldürülüp şehit edilen soydaşlarımızın kanının yerde bırakılmayacağı gündür. Bin yıllık tarihinde Türkler hiçbir zaman mazluma zulüm etmemiş, kalleşlik içinde olmamıştır. Ancak kendine yapılanı da affetmemiş, zamanı geldiğinde tüm hesabı kapatmıştır.

Buradan Amasya Azerbaycan Türkleri Kültür Sanat Dayanışma Derneği olarak ilan ederiz ki gardaşlarımızın, Can Azerbaycan'ımızın ve muzaffer ordusunun yanındayız. Bizlere düşecek her türlü göreve talibiz, yapmaya hazırız.