Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü münasebetiyle bir açıklamada bulundu.

Demiryarar yaptığı açıklamada; “Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her sene dünyada 15 Ekim tarihinde Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü olarak kutlanmaktadır.
Onlar, bazen bir beyaz bastonla, bazen de en sevdikleri ile kol kola, görmeden ama yürekten hayata tutunanlardır. Onlar, toplum hayatındaki, gündelik yaşamdaki bütün engellere rağmen engelleri aşabilen kocaman yürekli, cesur insanlardır. Onlar bir beyaz baston ile bağımsız ve özgür hareket edebilme azimlerini herkese kanıtlamaktadır.
İşte, bu cesaret ve azim dolu hayat hikayelerinin sahipleri olan görme engelli vatandaşlarımızın yaşadıklarının farkına varılmasını ve onların toplum hayatına engelsiz katılabilmelerini amaçlamış 'Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü öncelikle tüm engelli vatandaşlarımıza, hak ettikleri ve insan onuruna yaraşır bir hayat diliyorum.
Bu nedenle, bütün engellilerimizin çalışma hayatında, günlük yaşamda karşı karşıya kaldıkları eksikliklerin ortadan kalkmasını ve toplum içinde rahatça yer alabilmeleri için ihtiyaç duydukları bütün düzenlemelerin ivedi bir şekilde çıkartılmasını temenni ediyor ve bütün görme engelli vatandaşlarımıza bu hafta vesilesi ile en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.