Amasya'daki kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ait yatırım projelerinin değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulunun 2020 yılı 4. toplantısı, Vali Mustafa MASATLI’nın başkanlığında yapıldı.

 

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa MASATLI’nın yanısıra il yöneticileri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri, kamu kurumlarının ve yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı.

Amasya da yürütülen kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda projelerde gelinen son durum hakkında bilgi verilip gerekli koordinasyonun sağlanmasına ilişkin hususlar ve 2021 yılı yatırım teklifleri görüşüldü.

Amasya genelindeki yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa MASATLI: “Yatırımcı kurum ve kuruluşlarının devam eden projeleri ile bu yıl ve önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan yeni projelere ilişkin çalışmalara hız vererek zaman kaybetmeksizin işe başlamaları, kamu kurum ve kuruluşları arasında etkin işbirliği ve koordinasyon sağlanarak yardımlaşmanın artırılması ve kaynakların verimli ve tasarruflu kullanılması önem arz etmektedir” dedi.

Amasya da 2020 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla yatırımcı bölge ve il müdürlükleri ile belediyelere ait kamu yatırımları; Tarım sektöründe 112 adet (Toplam proje tutarı: 813 Milyon TL), Ulaştırma-Haberleşme sektöründe 94 adet (Toplam proje tutarı 1,9 Milyar TL), Eğitim sektöründe 71 adet (Toplam proje tutarı 299 Milyon TL), Enerji sektöründe 5 adet (Toplam proje tutarı: 25 Milyon TL), Sağlık sektöründe 8 adet (Toplam proje tutarı:  26 Milyon TL), Turizm sektöründe 2 adet (Toplam proje tutarı: 2 Milyon TL), Diğer Kamu Hizmetleri sektörlerinde 117 adet  (Toplam proje tutarı: 174 Milyon TL) olmak üzere toplam 409 adettir.

Projelerin toplam tutarı 3,3 Milyar TL, toplam harcama tutarı 1,9 Milyar TL’dir. 2020 yılı ödeneği 717 Milyon TL olup bu ödenekten 383 Milyon TL harcanmıştır. Projelerde %58 nakdi, %60 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Bu projelerden 139 adedi tamamlanmıştır. 218 adedi devam etmekte, 25 adedi ihale aşamasında, 25 adedine başlanamamış, 2 adet proje ise tasfiye edilmiştir.

409 adet projenin; 42 adedi (126 Milyon TL’lik kısmı) Amasya Belediyesi, ilçe ve belde belediyelerine aittir.