Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilimizde görev yapan muhtarlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

‘MUHTARLARIMIZ, AZİZ MİLLETİMİZİN BİRİNCİ DERECEDE TEMSİLCİLERİDİR’
Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Devletin ve Milletin arasında gönül köprüleri kuran, yerel yönetimlerin yapı taşı olan çözüm ortakları Muhtarlar ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Muhtarların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Sarı burada yaptığı konuşmasında;
“Toplumun sosyal ve idari ihtiyaçlarını karşılayan muhtarlık müessesesi, çok yönlü bir kurumdur. Muhtarlarımızın, kendi sorumluluklarının yanı sıra sosyal açıdan da sahip oldukları önemli görevleri vardır. Muhtarlarımız, sorumluluk bölgelerindeki maddi durumdan yoksun insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında da etkin rol oynamaktadır. Muhtarlarımız, aziz milletimizin birinci derecede temsilcileridir. Mahalli idarelerin yapıtaşı olan muhtarlarımız yerel yönetimin hamisidir. Yerel yönetimlerde, muhtarlarımız olmadan asla başarılı olamayız. Muhtarlarımızla karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunarak kentimizin problemlerine çare üretebilir, bütün sorunlarını en asgari seviyeye indirebiliriz. Bu vesileyle demokrasimizin mihenk taşı olan muhtarlarımızın bu güzel gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Sarı konuşmasının ardından muhtarlıkta 22’inci yılını dolduran Yazı bağları muhtarı Adnan Kantar’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. Daha sonra ise Amasya Muhtarlar Dernek Başkanı Arslan Çelik günün anısına Sarı’ya çiçek takdiminde bulundu. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Programa Başkan Sarı’nın yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoban ve Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Selim Keleş’te katıldı.