Birleşik Denetimde İl Müdür Yardımcısı Osman TOK' un Baş  Denetçiliğini yürüttüğü denetime Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Sevim SÖKÜT, Çevre Mühendisi Tuba DURMUŞ, Çevre denetçileri Mustafa ÖZER, Kübra YÖRÜK tarafından gerçekleştirilmiş olup, AKAB adına birlik Müdürü Cem SUNTAY, Çevre danışmanları Hümeyra Özen GÜDEN ile personelleri eşlik ettiler.

'Birleşik Denetim', Tesis veya faaliyetlerin, çalışmalarının Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren hava, su, toprak, atık, kimyasallar, deniz ve gürültüye ilişkin tüm yönetmeliklere uygunluğunun bir arada ele alındığı denetimlerden bir tanesidir.

AKAB Amasya Katı Atık Birliği; atıkların toplanması, taşınması, geri kazanımı, kompostlanması ve düzenli olarak bertarafı işlemlerinin bir birlik üzerinden yürütülmesi amacıyla kuruldu. Katı atık depolama tesisinde sıkışan metan gazından elektrik üretilmektedir. Hava kirliliği ve koku gibi çevre sorunlarını engelleyip bunu kullanabilir enerjiye dönüştüren tesis ile sürdürülebilir kalkınma doğrultusunda gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması amaçlanmış olup, tesis faaliyetlerini bu yönde sürdürmektedir.

Denetim Mer'i Mevzuatlar çerçevesinde yapılmış ve sonuçlandırılmıştır.