Milli Eğitim Bakanlığı Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında Suluova’da görev yapan servis şoförleri ve rehber personele seminer verildi.

Öğretmen evi salonunda gerçekleştirilen seminerin, trafik kültürü oluşturmak ve güvenli sürücülük farkındalığını artırmak amacıyla düzenlendiğini belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Levent Kılıç, Pandemi sürecinde bizlere emanet edilen yavrularımızın okullarına sağlıklı ve güvenli bir şekilde gidip gelmelerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Şube Müdürü Levent Kılıç, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 51 güzergahta, 64 araçla toplam 756 öğrencinin taşındığını ifade etti.

Okullarda Kovid-19 vakası durumunda, Sağlık Bakanlığının Bilimsel Danışma Kurulu çalışmasıyla hazırladığı rehberdeki yol haritasının adım adım takip edileceğinin altını çizen Levent Kılıç, servis şoförlerinden ve rehber personelden taşıma süresince gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Eğitimdeki amacın öğrencilerin problemsiz bir şekilde okullarına götürülüp tekrar evlerine teslim edilmesi olduğunu söyleyen Levent Kılıç, servis şoförlerine Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, Karayolları Trafik Kanunu, okul taşıma faaliyetiyle ilgili sorumluluklar ile iletişim becerileri ve davranış kuralları konularında bilgiler verdi.

Seminerde İlçe Jandarma Komutanlığı Sekiz Kademeli Uzman Çavuş Ahmet Elyılmaz ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Polis Memuru Deniz Sepetçi tarafından bilgilendirmeler yapıldı.
Zaman zaman servis şoförlerinin emniyet ekiplerince denetleneceğinin de vurgulandığı seminerde, servis şoförlerinden araç bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları, trafik kurallarına ve pandemi tedbirlerine özenle ve dikkatle uymaları istendi.

Seminer servis şoförlerinin sordukları soruların cevaplandırılması ile son buldu.
Seminer programına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Levent Kılıç, Jandarma Sekiz Kademeli Uzman Çavuş Ahmet Elyılmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Polis Memuru Deniz Sepetçi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi Ahmet Koyuncu ile çok sayıda servis şoförü ve rehber personel katıldı..