Amasya Emt Müdürlüğü, ildeki özel güvenlik görevlilerine yönelik iletişim yuyla dandırıcılık aylarına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda num yapan Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Cengiz Var, "Şüphelilerin tespiti ve yakanması amacıyla soruşturma başlatıldığı, gizli operasyonlar yürütüldüğü, deşifre edilmesi durumunda göztına ınacağı, ikamette unan tın ve ziynet eşyarının hırsızlık ayında ele geçen eşyar arasında duğundan bahisle bir poşet veya çanta içerisine konularak belirtilen yere bırakılması gerektiği, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığı öğrenildiğinden banka hesabındaki paranın güvence tına ınması için verilecek hesap numarasına paranın aktarılması gerektiği, operasyon bitimi parayı iade edecekleri gibi senaryarla tehdit, korku ve panik hi uşturarak vatandaşlarımızı dandırmaktadırlar. Bunların yanı sıra dandırıcı şahıslar kullandıkları çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşlarımızı telefon ekranında 155 pis imdat tarafından aranıyor gibi gözükecek şekilde arama yaparak güvenlerini kazanmaktadırlar" diye konuştu.
 
 Vatandaşların bu tür aramara inanmaması gerektiğini, kendilerini pis, savcı, asker diye de tanıtan şahıslara inanmayıp en yakın pis merkezine başvurmarını öneren Var, "Hatta pis ekiplerini sahte ihbarla aradıkları vatandaşın bölgesine yönlendirip senaryarının inandırıcılığını sağlamaktadırlar. Daha sonraki aşamarda ise verdikleri hesap numararına paranızı have etmenizi ya da para ve tınlarınızı çöp kutuları, park veya sokaklara bırakmanızı istemektedirler" şeklinde konuştu.
 
 İl genelindeki 318 özel güvenlikçiye yönelik düzenlenecek toplantının ilkine Asayiş Şubesi Müdürü Harun Şahin ile Özel Güvenlik Şube Müdürü Fatih Tepe de katıldı. - AMASYA