Kemik Eklem Cerrahisi Derneği, Amasya Üniversitesinin de katkılarıyla, Azerbaycan Karabağ cephe hattında görev yapan hekimlere tıbbi yardım yolladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı,

“Amasya Üniversitesi olarak, kardeş ülke Azerbaycan’ın, Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ topraklarını kurtarmak için verdiği onurlu mücadelesini yakından takip ediyor ve bu mücadeleyi destekliyoruz. Bununla birlikte savaşın devam ediyor oluşu ve ateşkes kararına rağmen Azerbaycan sivil yaşam alanlarının sürekli saldırıya uğraması, harp cerrahisine olan ihtiyacın her gün daha da artmasına neden olmaktadır. Bu süreçte, Kemik Eklem Cerrahisi Derneği (KECD), Azerbaycan’daki hekimler ile iletişim halindedir. Kendilerine bildirilen ihtiyaç listesini bizlere iletmiş ve malzemeler, KECD aracılığıyla Azerbaycan’daki sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Sözü edilen bu ihtiyaç listesinde önemli bir yeri olan eksternal tip fiksatörler Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalının sorumluluğunda Aday Medikal firmasının da vermiş olduğu destekle temin edilmiştir. Üniversite olarak haklı mücadelesinde Azerbaycan’a destek vermiş olmaktan gurur duyuyor ve yine gerektiğinde her türlü yardımdan geri durmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” dedi.

Kemik Eklem Cerrahisi Derneğinin yayınlamış olduğu teşekkür maili

“Değerli Meslektaşlarımız,

Azerbaycan'ın 30 yıldır Ermenistan işgali altındaki topraklarını işgalden kurtarmak için giriştiği mücadelede oradaki değerli meslektaşlarımıza her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildirmiştik. Yaptığımız görüşmelerde Bakü ve Gence'deki meslektaşlarımızın değişik tipte fiksatöreihtiyaçları olduğunu öğrenmiş ve acilen temin ettiğimiz değişik tipte fiksatör ve malzemeyi 10 Ekim 2020 tarihinde Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliğine teslim etmiştik. Derneğimizin bu faaliyeti ile ilgili olarak yurdumuzun dört bir yanından övgü dolu mesajların yanı sıra hem yardım teklifleri hem de gönüllü olarak orada çalışma talebi yönünde pek çok mesaj aldık.  Savaşın devam etmesi ve Ermenistan birliklerinin sözde ateşkese rağmen özellikle sivil yerleşim alanlarını sürekli vurması nedeniyle oradaki meslektaşlarımızın savaş cerrahisi ile ilgili malzeme ihtiyaçlarının artarak devam ettiği bilgisini aldık.  Bunun üzerine ülkemizin dört bir yanındaki değerli hocamızla ve ortopedik malzeme üreten sektörümüzün değerli temsilcileri ile görüştük. Geçen hafta içinde bize ulaştırılan malzemeleri bugün itibarı ile steril bir şekilde ve kullanıma hazır olarak 10 koli halinde Azerbaycan Büyükelçiliğine teslim ettik.

Bu partide hazırladığımız ve gönderdiğimiz malzemeleri çok kısa bir sürede temin eden ve bize ulaştıran On dokuz Mayıs Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık  Bilimleri  Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Şanlıurfa Üniversitesi Tıp Fakültelerinin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalları ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çarşamba ve Gazi Devlet Hastanesi Ortopedi Kliniklerinin değerli hocalarına ve İzmir Tıpmed, Amasya Aday Medikal ve Afyon Akalp Medikal firmalarına şükranlarımızı sunarız.

Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği olarak Azerbaycan halkının bu onurlu mücadelesinde yanlarında olduğumuzu ve Türk Ortopedistleri olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Yönetim kurulu olarak bu çabada bize destek sağlayan tüm meslektaşlarımıza ve değerli sektör temsilcilerimize bir kez daha teşekkür ederiz.

KECD Yönetim Kurulu”