Amasya İHH, Merzifon Temsilciğinin 1 yıl boyunca tüm masraflarını üstlenmiş olduğu 'Amasya-Merzifon İsmet Kaya Yetimhanesi' Afrin’de açıldı.

Şehit Ailesi 60 yetim çocuğun Anneleriyle birlikte kalacakları yetimhanenin 1 yıllık (350.000 Türk Lirası tutarındaki) tüm masraflarını karşılayacak olana İHH Merzifon temsilciliği üyeleri, Afrin’e giderek Yetimhanenin açılışını yaptılar.

Amasya İHH Merzifon Temsilcisi Muhammed Yavuz Çintaş Yetimhane Projeleri hakkında şu bilgileri verdi; “Bağışçılarımızın desteğiyle Yetimhanemizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımıza bu ay itibariyle başladık. Yetimhanemiz de Anneleriyle birlikte kalacak olan 60 yetim çocuğumuzun inşallah 1 yıl boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız.  Şu anda arkadaşlarımızla birlikte Afrin’e gelerek yetimhanemizin açılışını yaptık ve yetimlerimizin 1 aylık ihtiyaçlarını yetkililere teslim ettik. İHH Merzifon temsilciliği üye ve gönüllerimizle birlikte inşallah her ay düzenli olarak Yetimhanemizi ziyaret ederek yetimlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Afrin’de bulunan Yetimhane çalışmamızın yanında geçen ay da İdlib’e 1 Tır un ve 2 Tır Soğan göndererek, beraberinde İdlib’te bulunan çadır kentleri ziyaret ettik. Ziyaretimiz esnasında çadırların Akrep ve Haşereye karşı ilaçlamasını yaptırarak, yetimhane ziyaretinde bulunduk. Çadırların 20.000 Türk Lirası tutarındaki ilaçlama masraflarını Merzifonlu hayırseverler karşıladı.  Yine hayırseverlerin bağışlamış olduğu 24 adet Adak ve Akika Kurbanlarının İdlib’te kesimlerine nezaret ederek yetimhanelere dağıtımını gerçekleştirdik. Bu Ekim ayında da Afrin’de bulunan yetimhanemiz için 10 adet adak ve Akika kurbanın kesimine nezaret ettikten sonra yetimlerimizle birlikte öğle yemeği yiyerek yetimlerimize çeşitli hediyeler takdim ettik.

1 yıl sürecek olan “Amasya-Merzifon İsmet Kaya Yetimhanesi” projemize tüm hayırseverlerden katkı bekliyoruz. Bağışta bulunmak isteyen hayırseverler Merzifon İHH Temsilciliğimizle irtibata geçebilirler” dedi.