Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Amasya İl Müdürlüğüne bağlı çocuk kuruluşlarında kalan 14-18 yaş arası çocuklara iş ve meslek deneyimi eğitimi verildi.

Eğitime konuşmacı olarak Çalışma ve İş Kurumu Amasya İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Sinan Sarıkaş katıldı. İş ve Meslek Danışmanı Sinan Sarıkaş eğitimde; çocuk kuruluşlarında kalan çocuklara ilgi  ve ihtiyaçları  ile  mesleklerin  ve  işin gerektirdiği nitelikler, şartların karşılaştırılarak çocukların istek ve durumuna en uygun iş ve meslek  seçimi,  seçilen  meslekle  ilgili  eğitim  olanaklarından  yararlanılması,  işe yerleştirilmesi, işe uyumunun sağlanması gibi konularda bilgiler verdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Ahmet Kurt; Devlet himayesindeki çocukların korunması, bakımı, bedensel, eğitsel, psiko-sosyal gelişimleri  ile  bir  iş  veya  meslek  sahibi  edilmeleri  ve  topluma  yararlı  kişiler  olarak yetişmelerinin sağlanmasına yönelik hizmetlerimiz sürekli geliştirilmekte ve çocuklarımızı destekleyici çalışmalar hayata geçirilmektedir. İl Müdürlüğümüzce çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını konusunda farklı kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği geliştirilmektedir.  Ayrıca korunma ihtiyacı  olan  çocuklarımızın  iş  ve  meslek  sahibi edindirilmeleri  ve  kariyer  planlamalarının  kurumsal  düzeyde  yapılmasına  ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çerçevede Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile yapılmakta olan işbirliğinde çocuk kuruluşlarımızın desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu konuda her türlü desteği veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiğini söyledi.