5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 12. maddesi gereğince İl Genel Meclisi aşağıda bulunan gündem konularını görüşmek üzere 02 Kasım 2020 Pazartesi günü saat 10.00’da Amasya İl Özel İdaresi Meclis salonunda yapılacak.

Meclis Başkanı Zeki Erarslan gündem maddelerini şöyle açıkladı;

1- Valilik Makamından iade edilen; İl Genel Meclis Üyeleri Salih KOÇAK, Mesut ÜNAL ve Deniz SÜMER’in müşterek imzalarıyla ilgili alınan yazılı önerge kararının yeniden görüşülmesi.

2- Valilik Makamından iade edilen İl Genel Meclis Üyesi Mustafa KÜRKÇÜ’nün yazılı önergesiyle alınan kararın yeniden görüşülmesi.

3- İl Genel Meclis Üyesi Cemal BEYAZ’ın yazılı önergesi doğrultusunda; İlçemiz Eslemez -Çavuş köy-Güblüce ve Doluca köylerinin Gümüşhacıköy ilçesine bağlı gurup yolunun çok bozuk olması nedeniyle bu yolun sıcak asfalt yapılması ile ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

4- İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin KARAÇAM’ın yazılı önergesi doğrultusunda; Yapımı planlanan Hamamözü Sarayözü köyü, Tutkunlar köyü Kızılcaören köy yollarının sıcak asfalt yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

5- İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet KARADUMAN ile Ömer ERKEK’in müşterek imzalarıyla verilen önerge doğrultusunda; İlimiz Merzifon İlçesine bağlı Yalınız köyü ile Aktarlar köyünü Merzifon İlçesine bağlayan DSİ Müdürlüğünün açmış olduğu yolun Özel İdare 1 inci derece yol ağına alınmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

6- İl Genel Meclis Üyesi Ömer ERKEK’in yazılı önergesi doğrultusunda; İlimiz Merkez ilçe ve diğer İlçelerine bağlı köylere ait yaylalarda belli bir tarihte elektrik verilmiş, ancak yeni elektrik talebinde bulunanlara elektrik verilmiyor. Konunun araştırılması ile ilgili Enerji Doğal Kaynak ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

7- İl Genel Meclis Üyesi Mesut ÜNAL’ın yazılı önergesi doğrultusunda; Özel İdaremizde uygulanan idari para cezalarının tahsilat durumu ve nerelerde harcandığının bilgilendirilmesi ile ilgili Plan Bütçe le İnceleme ve Araştırma Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

8- İl Genel Meclis Üyesi Ahmet ÖZ’ün yazılı önergesi doğrultusunda; İlimiz ve İlçelerinde çiftçilerimize destek olmak maksadıyla çilek bahçesi kurulumu ve buğday desteği verilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe i e Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

9- İl Genel Meclis Üyesi Deniz SÜMER’in yazılı önergesi doğrultusunda; İlimiz Merkez ve ilçelerine bağlı köylerde konteynırların özellikle teker kısımları yıprandığı ve Seyyar bakım servisi kurularak konteynırların bakım ve onaranların yapılmasıyla ilgili Çevre ve Sağlık Hizmetler ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

10- İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet KARADUMAN ile Ömer ERKEK’in müşterek imzaları le yazılı önerge doğrultusunda; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merzifon ilçesinde bulunan Özel İdare binası Kütüphane ve lojmanının yapımının sekretarya tarafından hangi aşamada olduğu hakkında meclisimizi yazılı olarak bilgilendirmesiyle ilgili Hukuk ve İdari İşler ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

11- İl Genel Meclis Üyesi Salih KOÇAK ile Cemal BEYAZ’ın müşterek imzalarıyla verilen önerge doğrultusunda; Gümüşhacıköy ilçesine bağlı keçiköy de gölet yapılmasıyla ilgili Plan Bütçe ile Göletler ve Su Ürünleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

12- İl Genel Meclis Üyesi Deniz SÜMER’in yazılı önergesi doğrultusunda İlimiz Merkez ve İlçelerine bağlı köylerde inşaatların ruhsatlı hale gelebilmesi için İl Özel İdaresi tarafından tip projelerin yapılması, çizilen tip projelerin vatandaşlarımızın kullanımına sunulması ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Hukuk ve İdari İşler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

13- İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin DURMUŞ ile Gürkan ERKİŞİ’nin müşterek imzalarıyla verilen önerge doğrultusunda; Merzifon ilçesinde bulunan100.yıl göletini besleyen Gavur Argı ismiyle anılan erin beton arkı yapılması ve 2021 yılı programına alınmasıyla ile ilgili Plan Bütçe ile Göletler ve Su Ürünleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

14- İl Genel Meclis Üyeleri Duran YETER ile Salih KOÇAK’ın müşterek imzalarıyla verilen önerge doğrultusunda; Taşova İlçesine bağlı Kavaloğlu Köyü mezralarının Köy Yerleşik Alan planlarının yapılmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık ile Köy İşleri Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

15- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Amasya-Turhal-Tokat yolu üzerinde Merkez ilçe Uygur köyü sınırlarında 179 ada 5 ve 4 nolu parsel, 180 ada 35 ve 5 nolu parsellerin 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 30.maddesi uyarınca kamulaştırma bedeli karşılığında Karayolları Genel Müdürlüğüne devri ile ilgili Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarınca tanzim edilen raporun görüşülmesi.

16- İlimiz Göynücek İlçesine bağlı Sığırçayı köyü isminin Ulupınar olarak değiştirilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.

17- İlimiz Merzifon İlçesine bağlı Aktarla köyü isminin Nurenni olarak değiştirilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi.

18- İl Özel İdaresinin 2021 yılı Bütçe ve Bütçe Kararnamesinin görüşülmesi.