Cumhur Koca Emek Partisi Amasya İl Örgütü 9. Olağan Kongresinde seçilerek İl Başkanı oldu.

Emek Partisi Amasya İl Örgütü  olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongre öncesinde konuşma yapan İl Başkan Adayı Cumhur Koca şunları söyledi: “Partimiz emek mücadelesini ve emeğin iktidarını kuruluşundan itibaren savunmuş ve bu doğrultuda her zaman mücadele etmiş; emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman öncü bir güç olmuştur. Bu kongremiz de bize güç katarak mücadelemizi ilerletecektir. Eksiklerimizi, yanlışlarımızı değerlendireceğimiz; eleştiri ve özeleştiri yapacağımız kongremizin başarılı bir şekilde geçmesini dilerim.

Kapitalist/emperyalist ülkelerin dünyayı saran Covid-19 salgınıyla birlikte ne kadar aciz duruma düştüğünü hepimiz gördük. Çökertilmiş, sermayenin insafına bırakılmış bir sağlık sisteminin, eğitimin, sosyal güvenliğin emekçilerin ihtiyaçlarına cevap veremediğini; ancak bu ortamda bile sermayenin bunu nasıl fırsata çevirmeye çalıştığını, emekçileri daha fazla nasıl sömürebileceklerinin yollarını aradıklarını da gördük. 
Kendi ülkemizden ele alacak olursak açıklanan vaka/hasta sayılarının işin içinde olan sağlık emekçilerinin söylediklerinden farklı oluşu, kimlere testlerin yapıldığının bilinmemesi, en basit grip aşısının dahi temin edilememesi, sağlık emekçilerinin, çarklar dönecek denildiği halde çarkları döndüren emekçilerin yaygın testten geçirilmemesi, sağlık emekçilerinin hem çalışma sürelerinin artması hem de yoğun risk altında çalıştırılmak durumunda bırakılması, pandemi koşullarında eğitimin gerekli önlemler alınmadan yeniden faaliyete geçirilmesi, öğretmen ve öğrencilerin riske atılması kapitalizmin ne denli insafsız bir sistem olduğunu halklara gösterdi. Üstelik işçilerin emekçilerin en haklı taleplerini dile getireceği eylemler, etkinlikler pandemi gerekçe gösterilerek yasaklandı. Baskı ve şiddetle bastırıldı, bastırılmaya da devam ediyor.

Ekonomik kriz de gün geçtikçe derinleşiyor, sermaye bu süreçte daha palazlanıyor, emekçiler ise yoksullaşıyor. Krizi fırsat bilen iktidarlar sermayeye kaynak aktarmaya devam ederken emekçilere yoklukta sabretmeyi öneriyor. Döviz lira karşısında sürekli değer kazanırken halkla dalga geçer gibi, “dolarla mı maaş alıyorsunuz?” diyebiliyor ülkenin ekonomisini yöneten bakan. Oysa içtiğimiz sudan yediğimiz gıdaya, tükettiğimiz akaryakıta kadar her şeyin dolara endeksli olduğunu bizler biliyoruz.
Sermaye düzenleri krizle birlikte savaşa da yatırımlarını artırır. Ülkemizde de savaşa ve güvenliğe ayrılan kaynak her geçen gün artıyor. Suriye, Libya derken şimdi de Doğu Akdeniz ve Ermenistan-Azerbaycan krizleri üzerinden savaş yatırımları artırılıyor. Bir taraftan kardeş ülke denilerek Azerbaycan sahiplenilirken ülke içindeki Ermeniler dışlanıyor, risk altına atılıyor.

Bizler bunların da sermayenin çıkarı için yapıldığını biliyoruz. Hükümet, milliyetçiliği ve dini kullanarak işçileri, emekçileri saflara ayırıyor, böylece işçilerin emekten yana sorunlarını tartışmalarına izin vermiyor, kendi savaş politikalarında emekçileri yedeklemeyi başarıyor.

Hal böyleyken hükümetin muhalefeti partiler de etkin bir siyaset güdemiyor, devlet politikalarında hükümetle aynı safta hareket ederek sınıfsal yönünü ortaya koyuyor.
Partimize düşen bundan önce olduğu gibi bundan sonra da işçileri ve emekçileri birleştirecek, kendi sınıfsal mücadelesine çekebilecek bir çalışmayı önüne koymaktır. Bunun içinde her bir partili fabrikalarda, atölyelerde, işçi mahallelerinde emek mücadelesini örgütlemelidir. İşçiler sınıfsal bilinçle hareket ettiği zaman kongrelerimiz de da canlı ve coşkulu geçecek, mücadele daha fazla anlam kazanacaktır.
Kongremizin bizim önümüze koyduğu bu hedefleri gerçekleştirmemize zemin hazırlaması dileğiyle herkesi selamlıyor, çalışmalarımızda başarılar diliyorum.” dedi.
Yapılan seçimler sonucunda Amasya İl Başkanı Cumhur Koca oldu. Sadık Turan, Kemal Alaçam, Utku Turan, Mustafa Yolaçan, Muhammet Fatih Koca, Erhan Öztürk, Erol Demirci il yönetimine, Deniz Buse Yivli, Abdullah Aslan ve Halil İbrahim Özveren de disiplin kuruluna seçildiler.