Sanayicilerin nojiye ayak uydurmasını isteyen Çomakin, "Bu konuda sıkıntıları varsa teşvikleri n. Rekabet edebilmesi için miyetlerini düşürmeleri gerekiyor.Amasya'da sanayi ile uğraşan kardeşleri i, sektörü ilgilendiren kurum ve kuruluşlarla sürekli bir araya getirip, sıkıntılarını gidermeye çışıyoruz" dedi.

Amasya'da mobilya tyapısını güçlendirme projeleri unduğunu, bunun 5,5 milyon avruk bir proje duğunu bildiren Çomakin, şöyle konuştu:

"İhe süreci başladı, baharda temelini atacağız. Avrupa Birliği'nin Horizon AB çerçeve programları var. Tamamen Ar-Ge'ye, yenilikçiliğe ve inovasyona dayı büyük ölçekli projelerdir. Ar-Ge ve üniversitenizle işbirliğine gidildiğinde Avrupa Birliği de katkı nacaktır. Önümüzdeki dönemde bu anlayışla Merzifon OSB'nin gelişmesi için çok önemli katkılarımız acaktır. Bugüne kadar Merzifon OSB'ye katkı nan herkese şükranlarımı nuyorum."

Toplantıya Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin OrbayGümüşhacıköyKaymakamı ve Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin TekinSuluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Merzifon Belediye Başkanı Alp KargıMerzifon Sanayi ve Ticaret OdasıBaşkanı Fatih Altınay ile ilgililer ve Merzifon OSB'de faiyet gösteren firmarın temsilcileri katıldı.