Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı yayımladı.

 

Sevindi mesajında;

"Kurtuluş savaşımızın önderi, ebedi başkomutanımız, cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde saygı minnet ve özlemle anıyorum. 

Gençlik yıllarından beri demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de ışık tutmaktadır. O’nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda,inanıyorum ki ülkemiz ,bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Cumhuriyetin vicdanı hür, irfanı hür,fikri hür evlatları,ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlık ile perçinleyecek,liyakat esasına dayalı ,laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti tüm ilkeleriyle , Cumhuriyetimizin ||. yüzyılında hayata geçirilecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor ,aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum;tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. " dedi