05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 11:28

‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ İçin Amasya'da İlk Fidanı Toprakla Buluştu

‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında TİGEM Gökhöyük Tarım İşletmesi arazisinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 12-11-2020 12:31   Güncelleme : 12-11-2020 12:31
‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ İçin Amasya'da İlk Fidanı Toprakla Buluştu

‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında TİGEM Gökhöyük Tarım İşletmesi arazisinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Alb. Mehmet Atlı, Amasya Belediye Başkan V. Ahmet Aydın, Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan  Bölge Müdürü Halil Oflu konuşmasında;

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle   kabul edilen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü”  bu sene eş zamanlı olarak  30 ülkede, ülkemizin ise  81 il merkezi ve 922 ilçesinde,  halkımızın coşkusuyla kutlamaya , fidanları  toprakla buluşturmaya, geleceğe nefes olmaya devam ediyoruz.

Geleceğe nefes, Mili bir ağaçlandırma seferberliğidir.

Temiz hava, Berrak  su, bereketli topraklar için; Çocuklarımıza yeşil bir memleket bırakmak için fidanları toprakla buluşturacağız.

“Ağaç yaşken eğilir” Atasözünden hareketle;

Orman Genel Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliğiyle okullarımıza  kartondan saksılar ve fidan tohumları gönderdik. 

Her bir öğrencimiz bu tohumları saksılara ekerek bir yıl bakımlarını yapacak, filizlenen fidanları gelecek yıl Mili ağaçlandırma gününde toprakla buluşturacaklar.

Bu etkinlikle;  Çocuklarımızda doğaya karşı sorumluluk ve farkındalık oluşturarak  her öğrencimizin doğaya hediye ettiği  bir fidanı olsun istiyoruz. 

“Geleceğe Nefes”  Beşikten mezara sürdürülecek  Milli  Bir Ağaçlandırma seferberliğidir.”

Bugün Amasya’mızın  5 ilçesinde  10.000 fidan,   birlikte ise 4.000 fidanı toprakla buluşturarak “Geleceğe Nefes” olacağız.

Dikeceğimiz fidanlarla  “Daha yeşil bir Amasya Daha yeşil bir memleket oluşturacağız.”

Toprakla buluşturacağımız fidanlar ile Amasya’mıza ve gelecek nesillerimize daha yaşanır bir çevre bırakma konusunda doğaya katkıda bulunan başta valimiz olmak üzerek katılımcılara ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Vali Mustafa Masatlı ise yapmış olduğu konuşmada; kültürümüzde ve geleneğimizde ağacın ve doğanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Bilindiği gibi 11 Kasım tarihi geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilan edilmiştir. Bu vesileyle böyle güzel bir Kasım gününde sizlerle bir araya gelmiş bulunmaktayız.

En önemli doğal zenginliklerimizin başında gelen ormanlarımız, insan yaşamına doğrudan ve dolaylı olarak birçok fayda sağlamaktadır. Ormanları aynı zamanda ülkemizin akciğerleri olarak da ifade edebiliriz. Nasıl ki bir insan yaşamak için akciğere ihtiyaç duyuyorsa; doğada yaşamın devamı için ormanlara ihtiyaç duyar.

Yeşile ve ormana tarih boyunca sahip çıkan bir kültürün mirasçısı olan bizler, gelecek nesillere temiz, yeşili bol ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışmalıyız. Yalova’da ulu bir çınar ağacının kesilmesine müsaade etmeyerek, yanındaki koca bir köşkü taşıtan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ‘Ormanımdan bir dal kesenin başını keserim’ diyen Fatih Sultan Mehmet Han’ın, ifadesi de ağaçlara ne kadar çok önem verildiğinin önemli örnekleridir.

Yüce Dinimiz İslam’ın doğaya ve ağaca bakışını özetlemek için ise Peygamber Efendimizin şu hadis-i şerifi yeterlidir: ‘Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın.’

İşte bu bilinçle hareket eden Hükümetimizde hayata geçirdiği çeşitli projeler ile orman varlığımızı arttırmakta,  Amasya’mızda ve Ülkemiz genelinde her yıl milyonlarca fidan toprakla buluşmaktadır.

Buna karşın yıllardır ülkemizi bölmeye çalışan, asker, polis, öğretmen, genç, yaşlı demeden insanımızı katleden PKK terör örgütü, işlediği insanlık suçlarına bir yenisini daha ekleyerek yaşam kaynağımız ormanlarımızı yakmaya çalışmış ve alçak yüzünü bir kez daha sergilemiştir. Kökü dışarda olan bu hain örgüte devletimiz elbette gereken karşılığı misliyle verecek ve bu alçaklar da emellerine asla ulaşamayacaklardır. 

Burada yüzlerce fidanı toprakla buluşturmamız bu hainlere verilebilecek en güzel cevaptır. Ayrıca vatandaşlarımızın dikmesi için ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz.

Bu vesileyle yapılan çalışmalarda emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Genel Müdürlüğümüze, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüklerimize teşekkür ediyor, yeşilin daha da bol olduğu bir Amasya diliyorum.” dedi

Konuşmaların  ardından  ardından protokol üyeleri, vatandaşlar ve görevliler tarafından yüzlerce fidanın dikimi yapıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert