Yavuz Selim Meydanındaki programda Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, protok üyeleri ve vatandaşlar yer dı. Programda ilk arak konuşan Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Ağaç Dikerek Girelim sloganıyla bu dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve Amasya’nın orman anlarının artması ve mevcut ormanların ise bakımı noktasında gerekli çışmarı yaptıklarını ifade etti.

 Vi İ. Hil Çomakin ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bugün 2015 yılının son gününde geçen yıl duğu gibi güzel bir mesajla yeni yılda ağaç kesme fidan dik diyerek değerli Amasyılara fidan hediye edeceğiz. Bizler daha yeşil, oksijeni daha b an bir ortamda yaşamak istiyoruz. Bir ortamı güzel kılan nedir derseniz, bana göre eğer yaşadığınız yerde ağaç, yeşillik bsa o ağaçların üzerinde kuş sesleri duyuyorsanız, rüzgâr estiğinde ağaçların yaprak hışırtılarını duyuyorsanız, te bir çevre ve varsa bilin ki ler cennette yaşıyornuz. Böyle bir ortama kavuşmak için den önceki nesiller, lere büyük özveriyle, emekle en güzel miras arak bu ağaçları bıraktı.

 Bizimde gelecek nesillere bırakabileceği en güzel miraslarımızdan biri te ve yeşili b bir doğadır. Orman Bölge Müdürlüğümüzün yapmış duğu çışmayı bu açıdan anlamlı uyorum. Bu vesileyle Orman teşkilatımıza teşekkür ederken, hepinizin yeni yılını kutluyor, 2016 yılının İli e ve Ülke e hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Konuşmarın ardından Vi İ. Hil Çomakin ve protok üyeleri tarafından Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan çeşitli türdeki fidanlar vatandaşlara dağıtıldı. Hkımızın yoğun ilgi gösterdiği program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.