CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi yaptığı açıklamada "Bu mafya-çete düzenine son vereceğiz" dedi.

Sevindi;

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında; “Mafya liderlerinin, uyuşturucu kaçakçılarının serbest bırakıldığını ancak düşünce suçlularının hapsedildiğini” ifade eden konuşması sonrasında; organize suç örgütü lideri suçlamasıyla cezaevinde yatarken, iktidar destekçisi bir parti liderinin açıklamaları sonrasında alelacele yapılan infaz düzenlemesiyle tahliye olan bir mafya bozuntusunun, genel başkanımızı hedef alan mektubu, sosyal medya hesabından yayınlamasını hayretle ve üzülerek takip ettik. 

Genel Merkezimizce hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılan, 2. YÜZYILA ÇAĞRI BEYANNAMESİ 2. Madde 3. Fıkrada açıklandığı şekliyle; “Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yeraltı suç örgütleriyle mücadele ödün vermeksizin sürdürülecektir.”Bu mafya-çete düzenine son vereceğiz.
Atatürk’ün partisi olan asırlık Cumhuriyet Çınarı partimiz neferi olarak bizler; mafya bozuntularına, sözde kabadayılara asla pabuç bırakmadık, bırakmayız.
Yeniden yargı reformu yapacağından bahsedenlerin 18 yılda ülkemizde demokrasinin olmazsa olması hukuk devletini yıkmış olduğunu görmekteyiz.
Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin bu durumu tasvip etmeyeceklerine inanmak istemekle birlikte, serbest bırakılan ve beslenen bu mafya bozuntusunun açıklamaları hakkındaki değerlendirmelerini merakla bekliyoruz. 
CHP'nin Genel Başkanı'nı tehdit etmek, milyonları tehdit etmektir, cumhuriyeti tehdit etmektir. Siyasete düşen bu gölgenin sorumlusu; mafya babalarına bu şekilde konuşma imkanı veren düzen olup özellikle af için uğraş veren Cumhur İttifakının ortağı Devlet Bahçeli’dir, İçişleri bakanı Soylu’dur, siyasi iktidardır.
Ülkede mafya babası diye anılan ve insana saygısı olmayan bir şahsiyetin milyonları temsil eden ana muhalefet lideri hakkında beyanlarını kime güvenerek sarf ettiğini Yüce Milletimizin takdirine bırakıyor , CUMHURİYET Savcılarını göreve davet ediyoruz.
Toplumdaki tüm sorunları bilen ve çözüm üreten partimiz ilk seçimde iktidar olacaktır." dedi.