Amasya genelinde pazarlarda Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması başladı.

Amasya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereği Pazar yeri girişlerinde Amasya Valiliği görevlileri ve Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlar HES kodu sorgulanarak Pazar yerine alınıyor.

Pazar girişlerinde vatandaşların ateşi ölçülüyor, HES kodu sorgulanıyor. Vatandaşlar pazarda da sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına dikkat ediyor.
Amasya Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Yörükoğlu, “Memleketimizin ilimizin her tarafında güvenli uygulama yaptığımız gibi semt pazarlarımızda da vatandaşımızın güvenliği açısından, daha güvenli hale getirebilmek için Belediye Başkanımızın talimatıyla HES kodu uygulamasına başladık. Vatandaşımız da bize destek vermekte, uygulamadan son derece memnundur. Pandeminin başladığı ilk dönemlerde Belediye Başkanlığımız 1 milyon adet üretip, dağıtarak öncelik yaratmıştı Türkiye genelinde. Onan sonra dezenfektan tüneli gibi tüm pazarlarımızda bu tür tedbirler aldık. Vatandaşımız da son derece memnun. Herkes de bize destek veriyor bu anlamda. Bizde bundan son derece memnunuz. Bu hastalığı hep birlikte el birliği ile yeneceğiz. Bu hep birlikte aşabileceğimiz bir süreç, bu süreçte sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına riayet etmemiz son derece önemli.” Dedi.

Vatandaşlar da uygulamadan son derece memnun Pazar alış verişini yapan Mürtüz Özoğluöz, “sürekli pazardan alış veriş yaparız. Kontrollü olması insan sağlığı için çok önemli tabi ki ve HES kodunun faaliyete geçmesi en azından bu virüsü önleme açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu uygulamalar daha da yaygınlaştırılırsa virüsün daha da azalacağını, toplum için daha faydalı olacağını düşünüyorum.” Dedi.
Pazarcı esnafı da uygulamadan memnun. Uygulamanın çok iyi olduğunu söyleyen esnaflardan Yıldıray Eser, “çok iyi oldu, 1 kişi 25 kişiye bulaştırdığı için bunun her tarafta uygulanması iyi oldu. Tek dileği bu baş belası hastalık dünyamızdan Türkiye’mizden gitmesini temenni ediyorum.” Dedi.

Bir diğer Pazarcı esnafı olan Hasan Yalçın, “bu uygulama çok iyi bir şey, çok güzel bir şey. Devamını diliyoruz. Cenabı Allah bize bu hastalığı verdi, inşallah tez zamanda gider de bizde kurtuluruz.” Diye konuştu.

HES kodu uygulamasının devam edeceği öğrenildi.