Türkiye’de ilk kez düzenlenen Model Uydu yarışmasına katılan Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 1’inci oldular.

 

Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Bahadır Özen konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu yıl Türkiye’de ilk kez Model Uydu yarışması düzenlenmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesinin Amerika’da NASA tarafından düzenlenen yarışmasında dünya birincisi olan APİS isimli takımın organizasyonu ile gerçekleşmiştir. Yarışmaya Türkiye genelinde 119 takım katılmış ve finallerde ise 15 takım uydusunu fırlatabilmiştir. Bu 15 takımın içinde tek büyük şehir olmayan il Amasya’dır. Amasya’mızı temsil eden SAC05 isimli Model Uydu takımımız Türkiye 1. si olmuştur. Uzay ve havacılık alanında Anadolu’dan çıkan Model Uydu takımımızın bu başarısı Türkiye’de ilk olma vasfı taşımaktadır.

Bu başarımızdan ötürü, Valimiz, İl Genel Meclis Başkanımız ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız makamlarında öğrencilerimizi ağırlamış ve takdir etmişlerdir” dedi.