Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın Öğretmenler Günü Mesajı

Bir milletin ilerlemesi, ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkündür. Kalkınmanın temel şartı da hiç şüphesiz eğitim ve öğretimdir. Öğretmenlerimiz daha aydınlık bir gelecek için yılmadan, yorulmadan fedakarca çalışarak çocuklarımızı yetiştiren, geleceğimize ışık tutan, yarınlarımıza yön veren kişilerdir.

Milletimiz ve dinimiz de bilgiyi, eğitimi hep ön planda tutmuş, kendisine bir harf öğretene çok büyük bir değer yüklemiştir. Toplumumuzun şekillenmesinde, Cumhuriyetin güçlenmesinde, milli kültürümüzün gelişmesinde öğretmenlerimiz en fedakar ve saygıya değer unsurlardır. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir.

Milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasında da en önemli aktörlerden biri olan öğretmenlerimiz, gençlerimizin ve çocuklarımızın insani değerlere ulaşması konusunda da çok önemli rol üstlenmişlerdir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde büyük bir özveriyle gayret gösteren öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktır.

Bu düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.