Amasya Üniversitesi'nde okutman arak görev yapan Çise Atay, derste sosy hak ve insan hakları ihllerinden söz ettikten sonra bir öğrenci tarafından "terör propagandası" yaptığı iddiasıyla 155'e pis imdat hattına ihbar edilince pis tarafından ifadesi ınmak üzere emte götürüldü.
  Geceyi emtte geçirdiğini ve öğrencilerine Nesimi'nin "Şifa İstemem" adlı türküsünü dinlettiğini anlatan bir çocuk annesi Atay, "Ben derslerde söylediğim şeylerden ziyade dinlettiğim bir türküden dayı mesela zan tındayım. Nasıl o türküyü dinletebilirmişim" dedi.
 
  Çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Atay yaptığı açıklamada, "155'e öğrenciler tarafından yapıldığını tahmin ettiği bir ihbar gidiyor. Tabii ki asılsız bir ihbar. Bundan sonra herhangi bir derste, herhangi bir öğrenci canını sıkan, hoşuna gitmeyen, siyasi görüşlerini ya da hayat tarzını beğenmediği bir öğretmeninin herhangi bir beyanını sanki ç unruymuş gibi telefonla 155'i arayarak ihbar arak bildirebilir ve sırf o yüzden bir öğretmen manevi arak yıpratılarak böyle bir duruma girebilir" diye konuştu.
 
  Evinde ve iş yerinde arama yapıldığını anlatan Atay, "Öğrencilerime karşı beni tanıyan tabi ki bilir de bilmeyenlerin gözünde bambaşka bir imaj uşturulmuş du . Bu aynı zamanda da bir yıpratma çabası elbette. Ama tabi ki gerçekler ortaya çıktı şimdilik. En azından onlarda biliyorlar bunun gerçekte bir ç madığını. Fakat beni üzen kısım sadece bir ihbarla bugün burara kadar gelmiş ması. Üstelik dün gece göztında tutulmuş mamın da ha tam arak hangi gerekçeyle duğunu doğru, düzgün tam arak bilmiyorum açıkçası" şeklinde konuştu.
 Atay, çıkışta seçimlerde HDP'den Amasya milletvekili adayı an annesi Çiğdem Atay ve sendikacı arkadaşlarına sarıldı.