24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında, Amasya il merkezi Boğaköy mevkii  Ağaçlandırma sahasında öğretmenler tarafından yüzlerce  fidan toprakla buluşturuldu.

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine; Amasya Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun, Merzifon ATM Şefi Elif Yalçın Koca, Okul Müdürleri, Amasya Sosyal Bilimler Lisesi Öğretmenleri  ve Orman İşletme Personelleri katıldılar.

Türkiye’de her yıl, 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği 24 Kasım tarihi  tüm yurtta "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun konuşmasında;

Öğretmenlik geleceğin fidanlarını yeşertmek ve memlekette kalıcı fidanlar dikmektir. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerine anlamlı bir etkinlikle başlamak istedik. Öğretmenlerimizle birlikte memleketimize kalıcı fidanlar dikmeye, onları yetiştirmeye devam edeceğiz. Buradan tüm meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor sağlıklı günler diliyorum." dedi.

Amasya Orman İşletme Müdürlüğü Merzifon ATM Şefi Elif Koca ise konuşmasında;

"Bir bilim dalını, bir sanatı, bir tekniği, bir bilgiyi, bir öğretiyi belirli bir program dahilinde bir disiplin ve yöntem içinde öğretmeyi kendisine meslek veya görev edinmiş kişilere eğitici, öğretici ; Mesleğe de öğretmenlik diyoruz.

Öğretmenlerimiz bu günlere gelmemizde ve  bu meslekleri edinmemizde büyük rol üstlendiler. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın, gençlerimizin hedeflerine ışık tutuyorlar

Bizde ülkemizin geleceğine nefes olmak için bölgemizi  dolayısıyla ülkemizi ağaçlandırmaya ve yeşillendirmeye çalışıyoruz.

Bugün de birlikte fidanlar dikerek  yarınlara nefes olmaya devam edeceğiz. " dedi.

Konuşmaların ardından  katılımcılar tarafından yüzlerce fidan toprakla buluşturularak can suları verildi.