Amasya Valisi Mustafa MASATLI’nın başkanlığında Aralık Ayı Kaymakamlar Toplantısı yapıldı.

Toplantıda sağlık, eğitim, tarım, hayvancılık, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma konuları, genel bütçe yatırımları, il özel idaresi yatırımları, KÖYDES programı ve Kaymakamlıkların yürüttüğü diğer projeler başta olmak üzere çeşitli gündem maddeleri değerlendirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünün, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı çalışmalar, tedavi gören hastaların durumu, filyasyon çalışmaları, uygulamaların takibi ve diğer çalışmalar ele alındı. Ekiplerce gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Vali Masatlı, vatandaşlardan maske, hijyen ve sosyal mesafe başta olmak üzere tedbirlere riayet etmeleri hususundaki duyarlılıklarını sürdürmelerini istedi.

Tarım ve hayvancılık projelerinin konuşulduğu toplantıda, koronavirüs pandemisi sebebiyle evde bakım hizmeti verilen vatandaşlar ile hedef grup da yer alan öksüz ve yetim çocukların takibi, şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması, sosyal yardımlar anlamında ihtiyaç sahibi vatandaşların tespit edilmesi ve gereken yardımların koordineli bir şekilde ulaştırılması gibi hususlar da gözden geçirildi.

Vali Mustafa MASATLI, gündem maddeleriyle ilgili konuların titizlikle takip edilmesi, pandemi sürecinde ilgili bakanlıkların aldığı karar ve talimatlar sorunsuz bir şekilde uygulanması, vatandaşa ulaştırılan hizmetlerin iyi koordine edilmesi yönünde Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve ilgili kurum müdürlerine talimatlarda bulundu.