Reşadiye'de Çermik Mahlesi'nde yaşayan Adile ve Ömer Er çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Durn Kağan, geçen sı günü saat 09.00 sırarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Durn Kağan, evlerine dönmeyince, aileleri de arama çışması yaptı, ancak çocuklar unamadı.
Bunun üzerine aileler saat 14.00'de durumu pise bildirdi. Pis ekipleri ilçede arama çışması yaparken, belediye hoparlöründen de 2 çocuğun eşki verilerek kayıp dukları anons edildi. Arama çışmarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de des verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çışmarına katıldı. İlçedeki güvenlik kamerarı da incelemeye ındı.

 İlçede en son Çermik Mahlesi'nde unan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuğun, evlerine 300 metre uzaklıkta unan Kelkit Çayı'na düşme ihtimi üzerine de o bölgede arama çışması yapıldı, ancak çocuklara ulaşılamadı.

'SU SEVİYESİ AZALTILDI'

 Kayban çocukları arama çışmarı bugün de sabah saat 06.30 sırasında yeniden başlatıldı. İlçe Emt Müdürlüğü binasının önünde bir araya gelen ekipler, uşturulan kriz masası çerçevesinde belirlenen noktara gönderildi. AFAD ekipleri çocukların güvenlik kamerasına en son yansıdıkları görüntüler eşiğinde Kelkit Çayı'nda aramarına yeniden başladı. Su seviyesinin azttığı Kelkit Çayı'nda kayıp çocukları botla arayan ekipler, hidroelektrik santrinin unduğu yaklaşık 25 kilometrelik anı didik didik aradı, ancak sonuç amadı. Pis ve diğer ekipler ise Çermik Mahlesinde yeniden çışma başlattı. Bu arada çışmara Ankara Jandarma Özel Arama dgıç personelinin de katılacağı öğrenildi.